МБАЛ – Хасково има остра нужда от медици, д-р Гелов с призив за помощ

Хасково

Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов отправи призив към всички лекари и специалисти по здравни грижи, които имат желание да помогнат на колегите си в болницата.

Призивът с молба за съпричастност към работещите в отделенията на болницата и ОАИЛ, които лекуват пациенти с коронавирус, е публикуван на сайта на МБАЛ. Д-р Гелов коментира пред Haskovo.info, че заради многото пациенти и заразени негови колеги на областната болница вече не й достигат медици. Той допълни, че никой лекар или медицинска сестра, които се отзоват на призива няма да бъдат върнат и техният труд ще бъде заплатен. Болницата се нуждае от медици както на първа линия, а така също и за почти всички останали отделения. Всеки, който има желание да помогне, може да се свърже със заместник-директора по лечебната дейност д-р Иван Иванов или главната медицинска сестра Славея Славова.

Haskovo.info припомня, че болницата стартира и кампания за набиране на средства за закупуването на два мобилни рентгенови апарата, нужни за пациентите с коронавирус.

Банкова сметка на МБАЛ – Хасково:

IBAN BG83RZBB91551085611229

BIC RZBBBGSF

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

17 коментара

 • Палячо изгонихте младите лекари в чужбина сега си накарай дъртите рушветчии да ти работя, само незнам как ще стане това. И вземи я махни тая Камберова от детско че е изкукуригала тотално, ясен ли съм.

  • Каква наглост само, вече и дарения ще събират. Малко са им здравните, таксите и рушветите. В бг отдавна здравеопазването се е превърлано в търговия, а не обществен дълг. И капачки за кувиози събираме. Гелов, звънни на кмета Дечев да ти купи рентгените от тия 2 милиона къде са заделили за стиропор да лепят по общината. С тия пари ще я съборят и вдигнат наново. Шибана, безскрупулна, нагла и безочлива държава. Едва ли има 2ра по рода си

 • Милиционерите и те били на първа линия, но се справят, не искат подкрепления, браво!

 • Здравната каса да вкарва джипитата в отделенията за Ковид инак късат договора, малко се натовариха и започна реването. От утре в полицията уроци по медицина и да почват да лекуват то и без туй само това не правят, лекарите бягат полицаите ще лекуват и по евтино ще излезе обещаваш им пари и накрая не им ги даваш.

 • ДА ХВАЩАТ ДЖИПИТАТА СТИГА СА КРЪШКАЛИ А ВЗЕМАТ МАСА ПАРИ ДА ГИ ВКАРАТ В КСВИД ОТДЕЛЕНИЕ ДА СЕ ПОИЗПОТЯТ МАЛКО СТИГА ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА КОЛЕГИТЕ СИ ТАКА И НИЩО НЕ РАБОТЯЯ САМО ПО 5ЧАСА А ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ СПЕШНОТО И ОТ СТАЦИОНАРНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ ТОВА НЕ СА ЛЕКАРИ КОИТО ЛЕКУВАТ А АЗДМИНИСТРАТОРИ

 • РЗИ ДА ТРЪГНЕ И ДА СИ НАБЛЮДАВА ХОРАТА С КАРАНТИНА ЗАЩОТО НЕ СА СПРЯЛИ ДА ИЗЛИЗАТ И ДА СЕ РАЗХОЖДАТ СЛЕД КАТО МИНАТ НА ПРОВЕРКА И СЕ ПОДПИШАТ ВДНАГА ИЗЛИЗАТ ЗАЩО НЕ СЛОЖИТЕ СЪОБЩЕНИЕ ЗА КАРАНТИНА ТАКА ЩЕ ГИ Е СТРАХ И НЯМА ДА ИЗЛИЗАТ

 • Когато някога в далечното бъдеще доходите се изравнят с тези от Западния свят, тогава ще се преодолее дефицитът на всякакви кадри, вкл. на лекари и медицински сестри.

 • Da im se zakriat chastnite kabineti ako otkajat da se vkluchat v pandemiata na vsichki lekari bez iskluchenia.dali sa Hipokratova kletva. Voinicite da ne zagivat po jelanie na fronta,dobre im beshe,kogato opavaha parichkite dosega

 • ей мъук. българия е колония. ще се изравнят в кухата ти кратуна. вечно ще ни грабят с това просто население

  • Грабят те, защото виждат че, си прост.
   Пусни си чалга и върти кючеци, акъл за друго нямаш.

 • Много късно се сетихте да вдигате заплатите!
  Медиците отдавна избягаха+още 2млн.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.