Хасково

Училището в Ябълково онлайн заради заразен учител, хасковска гимназия с ротация

Училището в димитровградското село Ябълково преминава на онлайн обучение до края на седмицата, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Причината е, че учителка е дала положителна проба за коронавирус. Тя е преподавала на два от началните класове, но от съображения за сигурност всички излизат онлайн.

Хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ въвежда ротационно обучение – онлайн и присъствено. От 16 до 27 ноември учениците в 8, 10 и 12 клас са в присъствена форма на обучение, а тези в 9 и 11 клас са на обучение от разстояние в електронна среда. От 30 ноември класовете сменят формата си на обучение – от онлайн в присъствено обучение и обратно.

От РУО уточниха, че към момента в областта няма училище с 15% отсъстващи деца, което е праг за преминаване в онлайн обучение. Най-много са училищата с около 10% отсъстващи.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мижитурки сте
мижитурки сте
16.11.2020 19:20 19:20

Абе как не разбахте с простите си каунски глави – затворете училищата – от там тръгва дифузно заразата из целия град. Ученици и учители разнасят вирусът по семействата си – те по работните си места и така до безкрай! Нито щаб, нито РИО, нито директорки, дето им стиска да вземат решения! Айде тия разбирачи да влизат да преподават и да видим колко ще издържат перди да ги хване вирусът!

олигофрени
олигофрени
16.11.2020 19:27 19:27

По ненормално нещо от това всяка директорка да решава за он-лайн обучение – няма! Едната и претреперали гащите не посмяла, втората и размахали пръст – не посмяла, третата – не знам си на кого се слагала – не дала он-лайн… Изобщо плиткоумни фитки! Само няколко директорки в града решиха, че си струва да пазят здравето и на ученици и на родители! Всички други като мисирки пригласят на господина Вълчев, министрото – присъствено, та присъствено! Съвсем присъствено ще ви хване короната за страхливите з.адници!

НЕ
НЕ
16.11.2020 20:19 20:19
Отговор до  олигофрени

Експертите от РИО да заместват. Две начални болни от Вапцаров. Точно толкпова „специалистки“ има там. Много скоро и Костадин Ангелов и Кр. Вълчев ще им се иска освен оставка и затвор. За ГЕНОЦИД!

Back to top button