Починаха седем с коронавирус, учители, лекар и медицинска сестра са сред 79 новозаразени в Хасковско

Хасково

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 79 нови положителни случая на коронавирус и 7 починали, съобщават от областния кризисен щаб.

28 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 23, Харманли – 11, Свиленград – 5, Тополовград – 2, Симеоновград – 5, Минерални бани – 2, Ивайловград – 1, Стамболово – 2. Сред заразените са лекар от община Хасково и медицинска сестра от МБАЛ-Свиленград. С положителен тест са учителка от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково, която е била последно на работа през миналата седмица, поради което няма карантинирани ученици, учителка в СУ „Неофит Рилски“ в Харманли, която е преподавала на два класа, поради което под карантина ще бъдат поставени 32-ма ученици от 3 и 4 клас, учителка от детска градина в община Тополовград, поради което под карантина ще бъдат поставени 8 деца, един учител и един помощник възпитател.

Починали са мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 17 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 72 години от община Хасково, диагностициран на 30 октомври, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 74 години от община Минерални бани, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване, жена на 66 години от община Свиленград, диагностицирана на 14 ноември, с диабет, сърдечно и онкологично заболяване, жена на 66 години от община Свиленград, диагностицирана на 16 ноември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 533. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 130. В МБАЛ-Хасково са настанени 58, в МБАЛ-Димитровград са 11, в МБАЛ-Харманли – 18, в МБАЛ-Свиленград – 26, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват 11. На домашно лечение са 849, починали са 85, а оздравелите са 469.

4 828 са новозаразените в страната при направени 11 611 теста. 131 са починали, а оздравелите са 1 219. 5 463 са настанени в болница, като 303 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

9 коментара

  • Затваряйте училищата! Какво е това безчовечно отношение към преподавателите!?

  • Цяло лято по морето нямаше болни плажовете се пукаха гъсс до гъсс започнаха училищата и хоп болни както всяка година идва сезона на грипа.В турция при 150 000хил теста има 2500 болни а при нас при 10 000 хил. теста половината сме болни ейй тиквун ще на отрепиш ти и твойте командири в софия

  • Какво още трябва да се случи, че да ги затворите тези училища бе! Светът ли ще се свърши, ако си останат децата в къщи 2-3 седмици! Точно дистанционното обучение се покрива най -точно с думата обучение – който го интересува ученето си влиза в часа, слуша си урока, пише си домашните сам, чете, изпълнява! На когото не му пука и е отишъл в училище да цъка на телфона и да води социални контакти пак през телефона и цял ден да е присътвено все тая – такива незаинтересовани – ТЕ ОТСЪСТВАТ ДУШЕВНО И ПЕРМАНЕНТНО от присъствените часове! Като се изпоразболеят учителите какво ще правите – като болниците ще отправяте призиви за доброволци, които поне да присътват в класните стаи, че да са под наблюдение децата! Това припокрива ли се с присъствено обучение, заместването на учители от пенсионери, незапознати с новите учебни програми – покрива ли върховните критерии за обучение! Да дойдат студенти – невлизали в час и които не могат да овладеят учениците поне да не крещят – това обучение ли! Изобщо глави имате ли с които да мислите, или ще чаката да стане трагично, и чак тогава ще търсите от някой да препишете!

  • Да, ама нали трябва да паднат парички от туристите и почиващите, и т.н. Как да кажат „не“ на това, като трябва да се усвои сезона … Решиха да позабравят паниката, за да може хората да се поотпуснат за лятото и сега като картинката не е много по различна, а реално само раздуват тестове, паники и болести – дайте пак да затваряме всичко, въпреки че знаем, че така или иначе никой няма да избяга от това… Тъпото е, че властимащите бяха твърде прозрачни още от пролетта какво бяха намислили, но не можем да направим нищо по въпроса …

  • Учител и преподавател – срам и позор с този език, ако наистина контактуваш с деца! Очевидно не си се сблъсквал с болестта! Най-добре лично ще се убедиш какво и защо – за такива като теб чуждото мнение не значи нищо! От опит в първо лице най-добре ще разбереш!

  • Не им дреме на страхливите директорки на училища да дадат дистанционно обучение! Всеки си пази и трепери за директорския стол – като не ставате за тази работа ходете си ма патици! Директорските места не са вечни, нито училищата са ви бащиния! Това не са ви частните фирми да управлявате с тропане и с „аз искам“…!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.