Хасково

Още училища в Хасково променят организацията на обучение, маските стават задължителни в час

Училища в Хасковска област продължават да променят организацията си на обучение в епидемията от коронавирус.

От 19 ноември в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ започват редуване от присъствена към обучение от разстояние в електронна среда. Това ще е така до края на 2020 г. по график. Две седмици в онлайн обучение ще са учениците от 11 и 12 клас, а останалите – присъствено, след което ще се сменят до края на годината.

В ОУ „Св. Иван Рилски“ пък от 19 до 28 ноември включително се преустановяват присъствените учебни занятия на учениците от четвъртите класове. Обучението им продължава в електронна среда.

Днес министърът на образованието и науката издаде заповед, с която нарежда в учебните часове учениците от прогимназиален и гимназиален етап (от 5 до 12 клас включително) да носят защитна маска или защитен шлем. Както и досега продължава да е задължително поставянето на лични предпазни средства в общите части на училищата от ученици и учители.

В училищния двор учениците и учителите ще могат да са без маска, когато няма взаимодействие с друга паралелка. Изключения се допускат и за учителите на 1-4 клас, които преподават само в една паралелка и е възможно спазване на дистанция между тях и учениците. Допуска се учениците да бъдат без лични предпазни средства по време на изпитване, физически упражнения и др.

За учениците от 1-4 клас носенето на маска по време на учебен час и други занимания може да бъде задължително по решение на педагогическия съвет или на преподаващия учител за всеки отделен час. По време на учебен час, по преценка на учителите, както и във времето извън учебните часове, учениците ще могат да бъдат без лични предпазни средства за кратко време при широко отворени прозорци в класната стая или когато са в училищния двор.

Изключение от заповедта са учениците, които имат здравословни причини и по предписание на специалист не е препоръчително носенето на лични предпазни средства.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
учениче
учениче
18.11.2020 20:20 20:20

Въх, тва само в бостанджи скоол няма дистанционно. Всички натъпкани там до з.адницата на директорката да може да си прави проверки, да търчи из тва училище като кон и да си придава важност! То бива болни амбиции, ама чак пък толкова, направо за психото!

БА СИ УЧЕНИЕТО
БА СИ УЧЕНИЕТО
20.11.2020 8:53 8:53
Отговор до  учениче

Кат гледам..за психото си ! Орева всички сайтове и всички статии за училищата. Вземи мерки! Ако имаш проблеми, реши ги! Ще ти олекне!

Back to top button