Хасково

Лекар, учител и петима от Дом за хора с психични разстройства са сред 94 новозаразени в Хасковско

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 94 нови положителни случая на коронавирус, един е починал, а 21 са оздравели, съобщават от областния кризисен щаб.

43 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 26, Харманли – 3, Свиленград – 8, Тополовград – 5, Любимец – 2, Симеоновград – 1, Минерални бани – 2, Ивайловград – 1, Стамболово – 1, Маджарово – 2. Сред положителните са лекар от МБАЛ – Хасково, учителка от ОУ „Васил Левски“ в село Книжовник, която е преподавала на сборна група в занималня, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от 5, 6 и 7 клас, положителни са и пет човека – потребители на Дома за възрастни с психични разстройства в село Пъстрогор.

Починала е жена на 61 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 624. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 138. В МБАЛ-Хасково са настанени 57, в МБАЛ-Димитровград са 10, в МБАЛ-Харманли – 23, в МБАЛ-Свиленград – 24, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 11. В лечебни заведения извън областта се лекуват 13. На домашно лечение са 910, починали са 86, а оздравелите са 490.

Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

3 938 са новозаразените в страната при направени 9 949 теста. 117 са починали, а 944 са оздравели. 5 629 са настанени в болница, като 313 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.11.2020 17:19 17:19

Ами какво трябва да се случи, за да се осмелите да пуснете примерно до коледа училищата в дистанционно! Чакате да почнат да измират хората по тротоари или пред болниците! Не виждан бум на вируса, и каквото и да направите ще се види резултат поне след 10 дни. Значи още по-наложително е да се прекрати присъственото ходене на училище – за да има живи цели семейства, които да послещат коледа и нова година! То бива толкова алчни за пари и облаги, ама това е грехота и геноцид! Като ви се работи на вас присъствено – работете си бе! Що си правите он-лайн съвещания, срещи и тем подобни! Алчни и нагли – това са безмозъчните управници и хора на постове от които зависят човешки животи!

Орфеец
Орфеец
19.11.2020 18:22 18:22
Отговор до  Анонимен

Не е късно да имигрираме, много хора от други откъцани държави го правят.

Back to top button