Регион

Над 14% са заболелите в димитровградските училища, променят организацията на обучение

Училищата в община Димитровград преминават на обучение от разстояние в електронна среда и присъствено по график за периода от 26 ноември до 4 декември, съобщават от кметството.

Решението е взето на онлайн заседание на общинския оперативен щаб, на което са одобрени предложенията на директорите и педагогическите съвети на училищата. Решението се изпраща по компетентност към РЗИ-Хасково връзка със заповед от 12 ноември на Министъра на образованието и науката.

Мотивите за взетото решение са свързани с растящия ежедневно брой на заболели ученици и педагогически персонал, като към 19 ноември процентът на ниво община е над 14.

Директорите са представили график, който е съобразен със спецификата на самото училище. Организацията в училищата трябва да е в полза на децата и учебния процес като цяло и решението е на директорите, които най-добре могат да направят преценка.

Членовете на щаба са категорични, че мерките трябва да са навременни и превантивни, а не последващи.

График

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.11.2020 19:20 19:20

Как така в Димитровград са над 14 процента, а в Хасково нямат и 10 – или цифрите се нагласят от болните амбиции на директорки, които няма какво друго да правят освен да седят на директорския стол и нареждат, а край тях да търчат и се кланят дежурните подлизурки и антураж! Такива женици, ако нямат за какво друго да живеят и къде да вложат енергията си, другите, нормалните хора си имат човешки радости и болки и много други неща, за които да са живи и здрави! Не може шепа гербави калинки и страхливи експертки и директорки да определят живота на учениците, семействата им и учителите по училищата! Когато почнат да измират не само учители, но и родители на учениците и ученици масово да отсъстват – тогава ще е късно за мерки!

Анонимен
Анонимен
19.11.2020 19:37 19:37
Отговор до  Анонимен

кво се чудиш. имаме простак за надзирател на територията

Дааа
Дааа
19.11.2020 19:48 19:48

Има една ПХП в града – директорка на училище! Тази не може да понася училището да е дистанционно – тази кучка иска сутрин да си влезе в бащинията, да и се козирува от входа, да и се правят комплименти, да и се мазнят, да я боготворят и после всички да припкат – бодри и усмихнати /щото тя не приема някои да не е доволен от нейното управление или работния климат/ и да тичкат по задачки, да ги вършат по няколко пъти щото тя обича да е първичка във всичко! Та тая същата миналата година така и не престана всеки ден да ходи в това училище и да привиква хората на работа – въпреки, че имаха право на дистанционна работа! Иска жената да е весело и шумно покрай нея, да има клика от подмазвачки и роби за черната работа! Как може някакъв си вирус да и мъти на нея климата, да отсъстват учители, пък и да боледуват! И най-вече – да се укриват дистанционно. Всички на първа линия, щото тя ще е единствената директорка, която ще е удържала присъствено обучение по време на тая измислена ПАНДЕМИЯ, с измислени починали хора!

Хасковлия
Хасковлия
19.11.2020 20:55 20:55

Разумно решение!
Поздравления за избора да се спасят животи!

?
?
19.11.2020 22:09 22:09
Отговор до  Хасковлия

31.11?

Стаматя
Стаматя
20.11.2020 15:45 15:45
Отговор до  Хасковлия

Какви животи бе. Децата са ти виновни. Всяка година има болни деца по училищата и детските градини, а тази всичко е преекспонирано нарочно!!!

Стаматя
Стаматя
20.11.2020 15:40 15:40

От какво са болни тези 14%??? От коронавирус или са сополиви? Защо трябва да има такава паника? Нали мерките са срещу разпространение на коронавируса, а слагат всички заболели под общ знаменател! Дали го боли корема или е сополив хайде в статистиката на заболелите. Като че ли друга година децата ни не са били болни никога.
Правете разлика между болни от коронавирус и просто болни.

Анонимен
Анонимен
20.11.2020 17:08 17:08

Абе Стаматя, хора с осигуровки – нашите бащи и майки умират на стълбите на болниците, защото няма легла, няма лекари, нямаме достъп до здравеопазване! Вече не е важно от какво си болен – а че няма къде, кои и с какви лекарства и адекватни мерки да те лекуват! И не е само ковид – има още много заболявания. Ама лекарите лекуват по телефона, изписват лекарства по телефона, в 21 век не можеш да отидеш за рентгенова снимка или дори за изследвания – защото има опашки от болни от ковид, които пък могат да те заразят ако още не си го пипнал! Реално – болшинството от нас им се отказва преглед, медицинска помощ и здравни грижи! Кое е преекспонираното! Факт е, че в момента всеки от нас може да умре от пневмония, дори не е необходимо да е от ковид – просто усложнения от обичайните сезонни вируси – защото нямаме достъп до лекари и лечение! Цял живот да те скубе държавата и все да даваш и плащаш и накрая да те изритат като куче на стълбите!

Back to top button