Учител, лекар и медицински сестри са сред 48 заразени в Хасковско, трима починаха

Хасково

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 48 нови положителни случая на коронавирус, трима са починали, съобщават от областния кризисен щаб.

16 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 12, Харманли – 2, Свиленград – 10, Тополовград – 3, Симеоновград – 2, Ивайловград – 3. Сред положителните са две медицински сестри от МБАЛ-Свиленград, медицинска сестра от доболничната помощ от община Харманли и лекар от МБАЛ-Хасково. Заразен е и преподавател от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от два 11-ти и един 12-ти клас.

Починали са мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване, жена на 79 години от община Хасково, диагностицирана на 16 ноември, с хронично неврологично заболяване, жена на 80 години от община Харманли, диагностицирана на 11 ноември, с хронично неврологично заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 824. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 150. На домашно лечение са 1 086, починали са 95, а оздравелите са 493.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

2 279 са новозаразените в страната при направени 5 729 теста. 42 са починали, а оздравелите са 1 364. 6 193 са настанени в болница, като 408 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

 • Простите директорки на училища да излязат на първа линия да водят всеки ден по 6-7 учебни часа! Не да се крият в дирекциите и да „вземат“ неадекватни решения за здравето на ученици и учители! То от дирекцията на закрито и коМфортно нищо не е толкова опасно, както те си мислят! Да не признават вирус който върлува в цял свят, да се подиграват на подчинените си, да говорят гадости по адрес на болните, да злословят за хората, които се пристеняват или се грижат повече за здравето си – това е долно и неморално! Болните амбиции деформират психиката до степен да не се признават ничии други болести освен директорските и на близките им, да се подиграват на тежки диагнози и да отричат правото на емоции и преживявания на подчинените си, ако не са свързани с тяхното управление и култа към директорската личност! Всичко освен директорските разпоредби, задачи и спуснати виждания е маловажно и няма право да наздърта по време на работа в училището, защото директорката не обича да отклонява мисълта си от собствият си АЗ и своето Величие!

 • Шест или повече от следните симптоми на хиперактивност/импулсивност са били наблюдавани за период от поне 6 месеца и са били изразени в степен свръхнормалното за индивид на съответната възраст:
  Хиперактивност:
  Често е наблюдаван как не може да стои спокоен и постоянно извършва движения (напр. с ръце, крака или просто седи неспокойно)
  Често става от мястото си, когато се очаква от него да седи.
  Често тича и се катери, където не е прието да го прави (при възрастни това може да се изразява в крачене напред-назад).
  Често не може да играе (при възрастни: най-общо прекарване на свободното време) тихо.
  Често е в движение, без да се спира за продължителен период.
  Често говори прекалено много.
  Импулсивност:
  Често дава отговор, преди да изчака завършването на въпроса.
  Често не изчаква реда си.
  Често прекъсва другите (напр. намесва се в разговор или игра).

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.