Хасково

6 класа под карантина заради учител с COVID-19, 1 новозаразен и 44 оздравели в Хасковско

За последното денонощие в Хасковска област е регистриран 1 нов положителен случай на коронавирус и 44 оздравели, съобщават от областния кризисен щаб. Положителна е жена от община Свиленград.

Сред заразените, обявени през последните 48 часа са медицинска сестра и санитар от МБАЛ-Свиленград, както и учител от СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград, поради което под карантина са поставени по една паралелка ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас и три паралелки от 6-ти клас.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 823. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 151. На домашно лечение са 1 040, починали са 95, а оздравелите са 537.

Един от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, е прехвърлен по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

1 123 са новозаразените в страната при направени 2 787 теста. 60 са починали, а оздравелите са 772. 6 350 са настанени в болница, като 408 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Безбожници
Безбожници
23.11.2020 17:23 17:23

Умират лекари, сестри и учители – това са най-застрашените! Здравната система издиша, няма кой да ни лекува! А по училищата – всеки ден деца и възрастни в близост си придават заразата! Но Красимир Вълчев е решил на инат да държи ученици и учители по училищата – и РУО – та и директорки кимат и му се възхищават на глупостите!

Back to top button