Хасково

Министър и щаб предлагат затваряне на училища, магазини и заведения. Правителството ще решава – ВИДЕО

Здравният министър Костадин Ангелов и щабът след обсъждане предлагат затваряне на училищата, детските градини и университетите от 27 ноември, както и на всички нехранителни магазини, заведения и ресторанти. Последните ще могат да правят доставки по домовете.

Ще работят хранителните магазини, аптеки, дрогерии, доставчици на пощенски услуги, банки, застрахователи. Предложението ще бъде изпратено до Министерски съвет, за да бъде обсъдено там. В него влизат преустановяване на колективните спортни състезания, културните мероприятия. Продължава забраната за дискотеките и нощните заведения. Преустановяват се вътрешните и външни екскурзии. Не се ограничава обществения транпосрт. Удължава се извънредната епидемична обстановка до края на март 2021 г.

Това се прави заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус и големият натиск върху здравната система. Очакванията са мерките да дадат резултат за 3 седмици или месец.

„Ние не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Така всеки един от вас ще стане и лекар, и медицинска сестра. Така и вие ще станете герои в домовете се. Време е да се обединим отново в името на живота. Дори да мислим различно, дори и да се страхуваме за доходите си, сме длъжни да направим това усилие, за да запазим нашите сънародници. Защото само живите и здравите хора могат да вдигнат една държава, в каквато и криза да е“, призова проф. Ангелов. Според него няколко седмици дисциплина ще са равни на хиляди спасени животи.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.11.2020 17:31 17:31

Пускайте ги вече тия училища дистанционно – като искат директорките да си ходят на работа по училищата – те и без това ги имат за бащиния! Като не искат да си стоят в къщи и да работят дистанционно, да си ходят в тия директорски кабинети! Ама без да събират учителите и прислужващ персонал! Всяко директорка, която иска да си ходи в училище и да си рискува здравето! Право на живот на учителите, а и на учениците! Вече има починал поредния 15 годишен младеж от ковид! И децата боледуват тежко!

Бай уи
Бай уи
23.11.2020 17:46 17:46

ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦИТЕ БЕ

Анонимен
Анонимен
23.11.2020 17:49 17:49
Отговор до  Бай уи

Това с границите беше актуално март-април, когато идваше от вън. Сега заразата е навсякъде и няма никакво значение дали границите са отворени или не. Още повече, че в България заради малоумните тъпанари разпространението е огромно и няма никакво значение дали някой ще дойде от вън заразен, тъй като и да е здрав тук ще го заразят.

Анонимен
Анонимен
23.11.2020 17:50 17:50

За съжаление простите управляващи няма да одобрят това затягане на мерките в този вид, което в огромната си част е разумно и трябваше да стане отдавна. Именно заради неспазването на мерки сега умират хора по стълбите на болниците. И освен на неспазващите никакви мерки отговорност трябва да се търси и от правителството.

дрън дрън
дрън дрън
23.11.2020 17:58 17:58

Хората не умират от неспазване на мерките. Не ви писна да ви зомбират доказано мерките не помагат вижте Испания Италия Гърция където са затворени като мишки. Проблема е другаде но всеки си има глава да помисли. Няма да давам на прасетата бисери и без това няма да знаят какво да ги правят

Анонимен
Анонимен
23.11.2020 18:02 18:02
Отговор до  дрън дрън

Точно заради такива малоумни прасета като тебе умират. И бисери в смисъла, който се опитваш да им предадеш, не си сънувал, като ли да можеш да ги дадеш на някого, защото в главата ти освен бръмбари и камъни друго няма. Пандемията доказа колко прост народ сме. Конспиративните теории си ги коментирайте с психиатрите.

дрън дрън
дрън дрън
23.11.2020 18:40 18:40
Отговор до  Анонимен

Спасение няма за такива като теб. Мойте бръмбари са по умни от твоите и наистина при пандемията зомбитата изплуваха от дупките си защото пандемията им дава почва за развитие.Мисли брат мисли ма нямаш с какво . И не съм малоумен а мислещ свойство неприсъщо на олигофрените на които им казват какво да правят

Кокича
Кокича
23.11.2020 18:11 18:11

Пак ли ще е пълен затвор?!
Прекалено е!
Как така при разграден двор,както бяхме до скоро,нямаше такъв бум,а сега със задължителните маски и бля-бля ограничения,вече сме в криза?!
Пресен пример – умира човек от емболия,ама го пишат,че е от вируса;умира човек от инсулт,ама пак го пишат,че е от вируса….
Нещо не ми се връзват нещата…….

Фуги иййк
Фуги иййк
23.11.2020 21:55 21:55
Отговор до  Кокича

Съгласни с Вас! Не искаме вече да се чува за смъртни случаи от тази болест, бе искаме да живеем в страх!

внимавайте да не падат глави!
внимавайте да не падат глави!
23.11.2020 19:18 19:18

Дано да влязат в сила тези мерки. Не вярвах, че министъра на здравеопазването ще има смелост да предложи такова нещо пред Тиквуна! Но по училищата има директорки, които не признават болестта, не мислят, че има опасност, веднъж вече при извънредно положение и затворени училища непрекъснато привикваха учители, защото нямат глави, с които да мислят! Защото искат да си ходят в училище, да си пият кафенце, да създават напрежение! За някои директорки денят не е успешен, ако не порицаят някого, ако не се заядат с някого, ако не подиграят някого, ако не демонстрират пред някого как могат да го смачкат, само да решат! Изобщо – това е простотията на нехасковски бизнесменки, решени да управляват училището като частната си фирма!

Бай Осман
Бай Осман
24.11.2020 6:51 6:51

А какво ще правят тези които вече си използваха платените и неплатените отпуски,използваха и борсата?Пари откъде питам аз?Кой ще плаща вноски,наеми,осигуровки?

з
з
24.11.2020 16:57 16:57

А какво ще правят хиперактивните директорки на училища. Аааа!

Back to top button