Извиняват отсъствията на децата в градините по желание на родителите

Хасково

Отсъствията на децата, записани за задължително предучилищно образование, в детски градини и в училищата на територията на община Хасково, ще са допустими по желание на родителите, след писмено уведомяване на директора.

Това ще става до 31 декември със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Тези отсъствия ще бъдат извинявани по уважителни причини, съобщават от общината.

Заповедта на министър Вълчев идва след изпратено мотивирано предложение от кмета Станислав Дечев. В него градоначалникът заявява, че предвид пандемичната обстановка и увеличаващия се брой заразени, на децата в задължителна предучилищна възраст през учебната 2020 – 2021 година, да се предостави възможност да отсъстват по желание на родителите след писмено уведомяване на директора за периода от 23 ноември до 31 декември.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.