Хасково

Учители, лекар и медицински сестри са сред 88 заразени в Хасковско, шестима починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 88 нови положителни случая на коронавирус, починали са шестима и са оздравели 34, съобщават от областния оперативен щаб.

33 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 24, Харманли – 12, Свиленград – 6, Тополовград – 5, Любимец – 1, Симеоновград – 3, Минерални бани – 1, Ивайловград – 3. Сред положителните са лекар и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково и медицинска сестра от МБАЛ-Хасково. Инфектирани са учителка в детска градина от община Харманли, учителка от ОУ „Иван Вазов“ в село Устрем, община Тополовград и учителка от СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград. След проведено епидемично проучване на трите учебни заведения е предписана дезинфекция и няма карантинирани ученици и деца.

Починали са мъж на 84 години от община Хасково, диагностициран на 23 ноември за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 23 ноември за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 65 години от община Хасково, диагностициран на 13 ноември с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 86 години от община Харманли, диагностициран на 21 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 83 години от община Свиленград, диагностициран на 19 ноември, със сърдечно заболяване, мъж на 64 години от община Ивайловград, диагностициран на 23 ноември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 980. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. На домашно лечение са 1 153 човека, починали са 107, а оздравелите са 597.

4 382 са новозаразените в страната при направени 10 474 теста. 157 са починали, а оздравелите са 1 876. 6 365 са настанени в болница, като 392 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.11.2020 16:18 16:18

Както виждате процента на заразените учители вече е много голям – всеки ден! Този процент заболели, скоро ще се превърне в процент починали! Ама по-важно е да ви отглеждат децата прибрани в училище! А не да научат наистина нещо смислено – което може да се случи и то дори по-добре и в дистанционното обучение! А като измрат голям брой учители – после кой ще учи децата ви пирсъствено! Направо да се открият места за гледачки по училищета – каква педагогика, какви дипломи. Едни там гледачки на 10 часов работен ден, и събота и недяля и училищата изобщо да не затварят – почивни дни, нито ваканции, нито пък лято! Ми да… кво се лигавят тия учители!

Набл
Набл
26.11.2020 18:55 18:55
Отговор до  Анонимен

Много добре казано!Напълно подкрепям!

Back to top button