Община Хасково предлага облекчения за бизнеса, засегнат от новите противоепидемични мерки

Хасково

Облекчения за бизнеса, засегнат от новите противоепидемични мерки, предлага кметът на Хасково Станислав Дечев, съобщават от общината.

Предложенията на градоначалника са да бъдат освободени от такса „тротоарно право“ фирмите, чиято дейност е спряна от противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 27 ноември до 21 декември и освобождаване от наем на фирмите-наематели на обекти – общинска собственост, чиято дейност е спряна със същата заповед.

Същите облекчения бяха въведени през пролетта на тази година по време на извънредното положение. Тези мерки в подкрепа на бизнеса ще се отразят върху местните приходи в бюджета на община Хасково, но въпреки това кметът е убеден, че те са необходими, както за фирмите, така и за хората, работещи в тях, допълват от общината.

Общинска администрация обсъжда и други мерки, които биха могли да облекчат работата на местния бизнес. Всички мерки ще бъдат предложени за гласуване от Общински съвет Хасково на заседанието му през декември.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС