Хасково

24 от дома в Пъстрогор са с COVID-19, 118 заразени в Хасковско и шестима починали

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 118 нови положителни случая на коронавирус, починали са шестима, а един е оздравял, съобщават от областния оперативен щаб.

43 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 19, Харманли – 5, Свиленград – 26, Тополовград – 7, Любимец – 2, Симеоновград – 10, Минерални бани – 6. Сред положителните са лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Димитровград, медицинска сестра от МБАЛ-Димитровград и лекар от доболничната помощ от община Симеоновград.

Заразени са още преподавателка от ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от два 7-ми класа. Положителна е детегледачка от Центръра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Хасково. Предстои в Центърът да бъде извършена крайна дезинфекция, а персоналът и потребители да бъдат изследвани отново.

От 110 PCR теста, направени на персонал и потребители в Дома за възрастни хора с психически разстройства в Пъстрогор, положителен резултат са отчели 24 – 13 потребители и 11 души персонал. Всички те са безсимптомни. Сред заразения персонал са 4 медицински сестри, трима санитари и четирима служители. Положителните лица са отделени в самостоятелно помещение. На сградата е предписана крайна дезинфекция.

Починали са мъж на 79 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 3 ноември, със затлъстяване, мъж на 74 години от община Димитровград, диагностициран на 16 ноември, с диабет, жена на 53 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания, жена на 74 години от община Свиленград, диагностицирана на 12 ноември, със сърдечно заболяване, жена на 80 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, със сърдечно заболяване;

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 2 211. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 134. В МБАЛ-Хасково са настанени 50, в МБАЛ-Димитровград са 18, в МБАЛ-Харманли – 20, в МБАЛ-Свиленград – 20, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 15. В лечебни заведения извън областта се лекуват 11. На домашно лечение са 1 359, починали са 115, оздравели са 603, а под карантина са 1 028.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

3 568 са новозаразените в страната при направени 9 093 теста. 162 са починали, а оздравелите са 2 255. 6 655 са настанени в болница, като 430 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
жална
жална
27.11.2020 11:15 11:15

Сбогом Венци!Почивай в мир!
Съблезнования на семейството!

Back to top button