Хасково

Заведенията и фитнес залите затвориха, хасковлии излязоха по парковете

Всички ресторанти, кафенета и фитнес зали затвориха до 21 декември по заповедта на здравния министър. Вчера беше последният им работен ден.

Хасковлии използваха хубавото време за разходки в центъра и градските паркове. Младежи спортуваха на фитнес уредите на „Ямача“ и „Кенана“.

Паркове

В някои заведения започнаха ремонти в локдауна. Повечето са пуснали служителите си в платен и неплатен отпуск, но отново се очаква да има освободени от работа, както беше през пролетта, когато имаше дълги опашки пред бюрата по труда.

Паркове

Председателят на браншовата организация на ресторантьoрите и хотелиерите в Хасковско Стойчо Ганашев заяви пред Haskovo.info, че затворените обекти в региона са около 1 200, а хората, които остават без работа – над 6 000. Очакванията му са за нови фалити, защото ресторантите най-вероятно ще останат затворени и по Коледно-новогодишните празници. Очакванията са те да заработят най-рано в средата или края на януари.

Ганашев допълни, че в колегите му в областта и страната има недоволство, което с времето ще назрява още и не е изключено да има протести.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стаматя
Стаматя
29.11.2020 5:16 5:16

Не споменавайте парковете, че ще вземат да затворят и тях

Back to top button