Полицаи глобяват клиенти без маски на Неделния пазар, затвориха Автопазара в Димитровград

Регион

Полицаи глобяваха тази сутрин клиенти без предпазни маски на Неделния пазар в Димитровград.

Един от полицейските екипи на тържището беше спрял мъж и две жени без поставени маски. Една от тях се оправдаваше, че не била чула, че маските са задължителни на пазара, защото дори нямала телевизор. В същото време двете клиентки дори нямаха маски в себе си. В крайна сметка полицаите им съставиха актове. От ръководството на пазара съобщиха за Haskovo.info, че техни служители с жълти жилетки непрекъснато предупреждават хората на пазара да си слагат маските.

В същото време от днес със заповед на кмета е затворен Автомобилният пазар. Там от 5 часа сутринта има служител на пазара, който връща клиенти и търговци, които не са разбрали, че тържището е затворено. Причината е, че там не може да бъдат приложени разпоредбите на министъра на здравеопазването.

Заведенията на Неделния пазар могат да предлагат храни и напитки, които обаче не трябва да се консумират на място. На тържището трябва да има еднопосочно движение и дистанция от най-малко 1.5 метра между посетителите. Маските за клиенти и търговци са задължителни.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.