Има готовност за COVID-павилион в Първа поликлиника, но няма кой да работи в него

Хасково

Община Хасково е готова да постави павилион за така наречената COVID-зона в Първа поликлиника, заяви кметът Станислав Дечев.

Асфалтиран е паркингът зад поликлиниката, където може да бъде поставен павилионът. Проблемът според Дечев е кой лекар ще работи в него. Той трябва да бъде излъчен от лекарското съсловие в града, но досега никой не се е свързал с обшината.

Haskovo.info припомня, че миналата седмица проблемът беше поставен от лекари на среща при областния управител Стефка Здравкова. Личните лекари настояват за обособяването на място, където да има рентген, лаборатория, манипулационна за хора, които са положителни за COVID-19 или такива със симптоми. Според джипитата подобно място може да се обособи в Първа поликлиника или в бившата Военна болница, където има изнесен сектор. Главната цел е да няма смесване на потоците.

Общината е готова да отвори и детска градина за децата на медиците в хасковската болница. Кметът каза, че вече е разговарял с изпълнителния директор д-р Георги Гелов, който да посочи колко са децата, за които трябва да бъдат разкрити групи.

Първа поликлиника

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  • Ха. Унищожихме терористките. Нали така се изрази оня спас. дето е минал през незнам колко си партии

  • Джипитата и кметя да развържат кесията, я ще седя за 400лв на ден от 8 до 16 часа

  • Павилион в задния двор на Първа поликлиника не решава проблема,дори да има персонал за работа в него.Пациентите пак ще трябва да влизат в поликлиниката за рентген, лаборатория и манипулационна.Градът ни се нуждае от Ковид сектор с всички тези части ,с отделен вход.

    • Определено това е решението! И въпросът е защо досега не е направен, къде са тези които вземат здравните решения!?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.