Регион

Хасковските военни унищожиха немска противопехотна граната край Свиленград

Немска противопехотна осколочна граната е била открита в землището на Свиленград по поречието на река Лeвченска, съобщават от министерството на отбраната.

Гранатата е била силно корозирала с навит взривател и шплент, без маркировка. За нейното унищожаване днес е било задействано формирование за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия от 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра механизирана бригада.

Специализираният екип, в състав четирима военнослужещи с техника, е действал под ръководството на капитан Димитър Чернев. Боеприпасът е унищожен на място при спазване на всички необходими мерки за безопасност.

Военнослужещите са действали след отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button