Хасково

Деца и персонал от социални центрове в Хасково са сред новозаразените 109 в региона, трима починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 109 нови положителни случая на коронавирус, трима са починали, а 30 са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб.

60 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 13, Харманли – 11, Свиленград – 6, Тополовград – 4, Любимец – 3, Симеоновград – 4, Минерални бани – 3, Ивайловград – 3, Стамболово – 1, Маджарово – 1.

Сред положителните са двама души персонал и четирима потребители от Центърa за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания №1 и петима души персонал и десет потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания №2 в Хасково. На центровете е извършена дезинфекция, създадена е организация за разграничаване на заразените деца и е определен персонал, който да се грижи за тях.

Починали са мъж на 52 години от община Хасково, диагностициран на 26 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 72 години от община Харманли, диагностициран на 25 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, жена на 88 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, с мозъчно съдово и психично заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 2 745. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 172. В МБАЛ-Хасково са настанени 60, в МБАЛ-Димитровград са 18, в МБАЛ-Харманли – 23, в МБАЛ-Свиленград – 21, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 28. В лечебни заведения извън областта се лекуват 22. На домашно лечение са 1 436, починали са 141, оздравелите са 996, а под карантина са 1 002.

3 614 са новозаразените в страната при направени 9 530 теста. 147 са починали, а оздравелите са 2 536. 6 744 са настанени в болница, като 504 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ужас
ужас
05.12.2020 18:47 18:47

Защо е това дистанционно обучение, като директорките на училища продължават да привикват персонал в училище. Като й се работи на някоя си там директорка – да си ходи сутрин, да си отключва училището и да си кукува там! По време на пандемия и издадена заповед на министъра, продължава да се пъчи колко е работна, оправна и винаги първичка! Ама самичка ще и е скучно, с един – двама ще и е скучно – трябва да има цял антураж покрай нея, че когато и е криво да навиква, когато и е скучно да нарочват с кого да се забавляват, когато им се пие кафенце – да оправят клюките – изобщо веселба да става или светкавици да фучат – АМА ДА ИМА СВИТА, директоршата иначе няма да играе горката! Бясна директорка на училище е истинско бедствие. Не разбраха простите директорски глави – пандемия е – да се спрат контактите и да се прекрати разпространение на болестта!

да позная
да позная
05.12.2020 19:04 19:04

Както казва един изрусен пеяч – на 100 процента, на 1000 процента е сигурно, че това е в училището на оная проста селянка, не от Хасково. Болните амбиции мира не и дават. Всеки ден джипката спряна там отпреде, портите на училището отворени и приемат всякакви хора за всякакви нужди по цял. По другите училища директор я се мясне за час-два. Дори зам.директорки работят от в къщи. Най-много по един дежурен за някакъв много голям зор. Пък тая Тиквеничка всеки ден в това училище, хората й там – пушат отпред, отзад – с едни уморени и отегчени физиономии. Други се хилят като не на акъла си! Изобщо абсурдна работа, чак трагична! Даже по частни фирми се съобразяват повече – графици направили, съкратили малко работното време или хората се въртят! Само при тая уж „директорка“ на училище – всичко е като в казарма! Няма болест, няма спирачка – козирува се, ходи се на работа до умиране! Ама тя казват много дружки има – веднага ще намери с кого да запълва свободните места!

??
??
05.12.2020 21:59 21:59
Отговор до  да позная

За кое училище става дума?

Back to top button