Хасково

Лекуват бебе с COVID-19 в Инфекциозно отделение в Хасково

Бебе на 28 дни с коронавирус е настанено в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково, сигнализира неговата майка, която е с отрицателен тест.

Първоначално педиатърът им е дал направление за прием в Детско отделение, но оттам ги върнали, защото нямали COVID-зона. В крайна сметка майката и бебето били приети в Инфекциозно отделение.

По разказа на майката, те изкарали 9 дни в нечовешки условия – бебето спяло в количка, без условия за стерилизация, повиване, приготвяне на храна. Срещу тях на другото легло имало възрастен болен с коронавирус. „До 29-ия ден децата се приемат и лекуват в Неонатология. Как това бебе ще оцелее без елементарни условия – няма даже гардероб, а багажа ни се търкаля по земята“, възмутена е майката.

В крайна сметка от събота жената и бебето й са настанени в самостоятелна стая без други пациенти. Поет е ангажимент при нужда те да бъдат преместени в детска болница, което засега е сложно и на този етап не се налага. От днес бебето е с отрицателен тест и предстои до два дни да бъдат изписани с майка му.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ема
Ема
07.12.2020 17:16 17:16

Абсолютен ужас е в хасковските болнични отделения-хлебарки, изтърбушени легла, мият само с вода, пушат навсякъде. За материалната база няма да казвам колко е стара и мизерна

Гост
Гост
07.12.2020 20:15 20:15
Отговор до  Ема

Така е, обаче пък лекарите ни са номер йедно на годината и най – добрите в борбата с коронавируса. Даже се наградиха самички.

Хо
Хо
07.12.2020 23:38 23:38
Отговор до  Гост

На война в окопа парно ли искат. Много са зле тези деца на отявлени комунисти. Не беше ли тази дъщеря на Димо данъчния, дето запорира преди около 7-8 години сметките на МБАЛ. И заради това МБАЛ не можа да кандидатства за трансграничната помощ. И не е ли тоз Димо заедно с бившия кмет, с които болницата се съди и загуби 200000 лв да плати обещетение за недостроената болница, вместо да се откажат от общината да прехвърлят активите на МБАЛ и да търсят заедно пари по програми за да завършат голямата бошница, че сега да е удобно на дъщеричката на комуниста. Сега с претенции. Ай с….р.

Наблюдател
Наблюдател
07.12.2020 18:16 18:16

Абсолютно!
Никакви условия няма !
Не дай си Боже да ти се наложи да постъпиш в болница….
Дано сме здрави!
Управляващи болницата…. замислете се… Хора сме..

Ник
Ник
07.12.2020 18:53 18:53

И да се наложи на човек да постъпи в болница , отказват прием. “Няма места -опитайте утре” , така че условията са най-малкия проблем в това време , когато има вероятност изобщо де не стигнеш до болнично лечение. В Хасково и Болярово към днешна дата няма места.

Анонимен
Анонимен
07.12.2020 21:33 21:33

И на фона на този ужас една ненормална директорка всеки ден търчи в това училище и държи хората по цял ден да и слугуват и обслужват! Ама короната не прощава!

Не питай старило,а патило
Не питай старило,а патило
08.12.2020 0:17 0:17

В инфекциозно отделение няма условия за лежане на малки деца и бебета.Нямат нито детско креватче,нито преграда,за да не падне детето от леглото.Условията са мизерни.Медицинските сестри са нелюбезни и по цял ден клюкарстват.
Трябва да се осигури на майките с бебета и малки деца самостоятелни стаи,а не да ги слагат с други тежко болни в една стая и те да им кашлят по цяла нощ,да ги заразяват,хърчат и да не могат на спокойствие са ги накърмят.Може ли да оставиш бебе или дете на 1-2 г да лежи само на голямо легло,откъдето може да падне докато спи?То ще иска постоянно да става от леглото и да слиза,докато са му включени системите и майката няма да може да го остави и за секунда,дори да отиде до тоалетна.Как ще го задържа да стои мирно на леглото,ще трябва да го натиска отгоре му с часове и дни,за да не мърда,докато изтичат капка по капка системите.

не болен
не болен
08.12.2020 13:16 13:16

МИЗЕРИЯТА Е ПОВСЕМЕСТНА,НО ТАМ Е КРЕЩЯЩА.НАГЛИ САНИТАРКИ И СЕСТРИ.ХРАНАТА ОТВРАТИТЕЛНА.ХИГИЕНА И ДЕЗИНФЕКЦИЯ-ДА ОТБИЯТ НОМЕРА.ИМА ВИП СТАИ,НО НЕ ЗА ВСЕКИ.ИМА ДЕТСКИ ЛЕГЛА И КОШАРИ,НО НЕ ГИ ДАВАТ ИЛИ ПРЕДОСТАВЯТ.ДЕН И НОЩ СЛУШАШ ВИКОВЕ ОТДОЛУ,ОТСТРАНИ И ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ.КОЯ Е МАЙКАТА НЕ ЗНАМ,НО ПИШЕ САМАТА ИСТИНА.ДОРИ ШИНИЧКИ ЗА РЪЧИЧКИТЕ НА ДЕЦАТА НЯМА,ИЗПОЛЗВАТ КАРТОН КАТО ПОСТАВЯТ АБОКАТИ.21-ВИ ВЕК ЛИ СМЕ ИЛИ АЗ СЕ БЪРКАМ?!?ИНАЧЕ ФАСОНИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ СА ГОЛЕМИ,ХЕЛЕ НА ШЕФКАТА.НЕДОСТЪПНА АКО НЕ ПОДАДЕШ НЕЩО.СРАМ И ТО ГОЛЯМ!

Back to top button