Спорт

Отстраниха Диа Евтимова от турнир, защото е контактна на заразена тенисистка

Хасковлийката Диа Евтимова е била отстранена от турнира на ITF в тунизийския град Монастир миналата седмица.

Причината е, че Диа е била контактна със заразена тенисистка. Тя е била изолирана за 36 часа и е дала два отрицателни PCR теста, но въпреки това е била отстранена от организаторите на турнира, съобщава TennisKafe.com.

Евтимова е била една от двете тенисистки, отстранени преди мачовете от първия кръг. Световната №640 настоява за евентуалното създаване на нови протоколи, които да позволят по-голяма гъвкавост в подобни ситуации. „Бях дисквалифицирана от турнира след два отрицателни PCR теста, докато други играчи трябваше да се втурнат към кортовете след 36 часа в изолация. Това, което искам да кажа, е че тенисистите искат и имат нужда да играят. Няма ли начин в тези тежки заради COVID-19 времена да се създадат протоколи, които да са по-благосклонни към играчите? Трябва ли ITF да ни дисквалифицира от турнир без дори да сме заразени с вируса?“, попита Евтимова в социалните мрежи.

Последният турнир, на който Диа участва, бе отново в тунизийския град Монастир в края на ноември. На него българката достигна до 1/4-финал, където загуби от французойката Обан Дроже.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button