Хасково

Болница „Хигия“ от сряда вече ще приема пациенти с коронавирус в Хасково

Частната болница „Хигия“ в Хасково от утре ще приема за лечение пациенти с коронавирус, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. Днес е подписан договорът със Здравната каса.

В болницата има 10 легла за пациенти с COVID-19, като в сряда се очаква да бъдат настанени първите болни, съобщи за Haskovo.info управителят й д-р Ясен Янев. „Хигия“ има двама лекари, както и медицински сестри за COVID-отделението, като ще ползва и консултанти от МБАЛ – Хасково. Доставени са необходимите медикаменти. В болницата ще се приемат пациенти, които нямат нужда от апаратна вентилация.

Останалите болници, които приемат пациенти с коронавирус в Хасковска областта са със заети легла.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

12 коментара

  1. От къде ще ги вкарват, на 2- я етаж най- вероятно ще ги настанят. Военна болница имаше няколко входа и изхода.Сега официално е един.Ще стане мазало ако си остане само той.

  2. Абсолютна безсмислица, за 10 легла… И пет човека обслужващ персонал, ако не и повече (лекари ,медицински сестри и санитари)

  3. Васко моля те ,всички местни медии ги обходи.Напиши нещо по различно.Че ще се точи здравната каса е явно.Хора,които могат да са си по домовете ще бъдат в Хигия. Който влезе в инфецията трудно излиза.

    1. Виолета, здравната каса не може да покрие лечението от минимум 10-12 дни с мизерни 1300 лева пътека. Те не стигат само за заплатите, като ли за разходите за консумативи и лекарства. Айде спрете да философствате, стойте си вкъщи и се молете да не Ви се наложи да влезете в болница, особено с ковид, щото излизането е трудно. Много не успяха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button