Хасково

Общината е в готовност за отваряне на детските градини от понеделник

Община Хасково е подготвена за отварянето на детските градини от 14 декември ако бъде издадена такава заповед от здравния министър, съобщи кметът Станислав Дечев.

От няколко дни проф. Костадин Ангелов коментира, че при спад на заболяемостта до края на седмицата ще издаде заповед за отваряне на детските градини и яслите от понеделник. Една от целите е да има кой да се грижи за децата, а родителите да тръгнат на работа.

Дечев допълни, че фирмата която доставя храна на детските градини също е в готовност. В момента персоналът в градините е в отпуск – платен и неплатен. Ангажимент на директорките е да проверят какъв процент от родителите са готови да пуснат децата си.

Междувременно стана ясно, че от кметството са отпуснали 7 000 лв. за ремонт в общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Целта му е била да се подготвят повече стаи за пациенти с коронавирус. Кметът допълни, че при необходимост ще бъдат отпуснати още средства.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
не е истина
не е истина
09.12.2020 17:51 17:51

Вие луди ли сте бе ИДИОТИ! В Хасково не пада а расте заболяемостта! Хора продължават да умират пред болници и поликлиники! Някои училища така и не спряха да работят и да привикват учители! Някои директорки нищо и на никой не отказват – ковида да ги тръшне дано! И някакви си „умници“ искат да отворят градините, че точно за 10 дни до коледа да се почерни празника! Спрете се бе БЕЗУМЦИ! Поне децата си не искате ли да защитите!

777
777
09.12.2020 19:39 19:39

Вие не сте добре. Какво отваряне при това положение. Всичко е болно болниците са претъпкани от заразени хора.

имайте страх от бога
имайте страх от бога
09.12.2020 20:45 20:45

Малоумниците от щаба – вие недоразумение на гербави калинки – как ще отворите детски градини, а после и училища при положение, ЧЕ ВИЕ СЕ КРИЕТЕ НА ТОПЛО И СИГУРНО, А пращате на зараза и смърт деца, учители и семействатата на децата и учителите! Убийци и подлоги на Тиквата. За едното лизане и мазане ще направите града мъртвило! Болните не могат да се преброят, не получават лечение освен „съвети“ по телефона, а в болниците няма легла, нито лекари с акъла си – едни от преумора, други от некадърност! Геноцид над жителите и на Хасково и на цяла България!

батю
батю
09.12.2020 20:55 20:55

Короната не лови само лудите директорки на училища от Харманли – те са защитени от всяка болест, но и от човещина, социални умения и възможност за нормална комуникация! Бесни, смели, сръчни, оправни и винаги първички – заслужават Динен медал!

ужас
ужас
09.12.2020 21:19 21:19

откачалки.

храсторез
храсторез
10.12.2020 7:16 7:16

Да бяхте взели пример от Европа! Нали все се сравнявате ?

Back to top button