Хасково

Щабът не взе решение за базара над реката в Хасково, правят списъци за ваксините

Областният оперативен щаб не взе решение за комплекса над реката в Хасково.

От РЗИ препотвърдиха, че за тях това е базар и може да продължи да работи, а не е търговски център, който трябва да бъде затворен по смисъла на заповедта на здравния министър. От общината коментираха, че комплексът е частна собственост и е регистриран като базар.

В същото време обаче днес полицаи съставиха актове на клиенти, влезли в комплекса. Това накара търговци да излязат на спонтанен протест. Те обясниха, че вчера от РЗИ са им връчили предписания за спазване на противоепидемичните мерки при работа и еднопосочност на движението там, които са спазени.

По време на днешното заседание на щаба от РЗИ са докладвали актуалната обстановка със заболяемостта от COVID-19 в Хасковска област. Към момента в Единната информационна система са въведени 1 513 лица на домашно лечение, 175 хоспитализирани, 157 починали и 1 161 оздравели.

Започнала е подготовката на списъци на медици, фармацевти, стоматолози, които са заявили желание да се ваксинират. Броят им ще стане ясен утре, когато списъците бъдат изпратени в РЗИ – Пловдив, където първоначално ще пристигнат ваксини и ще бъдат разпределяни по места.

Днес са взети контролни проби на положителните лица от Дома за възрастни хора с психически разстройства в Пъстрогор. Резултатите им се очаква да излязат утре. До края на седмицата ще бъдат тествани отново потребителите и служителите от двата центъра за настаняване от семеен тип в Хасково, където в края на миналата седмица бяха установени 21 заразени с коронавирус.

През последните два дни в Центъра за спешна медицинска помощ са постъпили 450 обаждания от областта. От тях 120 са били от пациенти с положителен тест или със сипмтоми за COVID-19. Към този момент 10 служители на ЦСМП в областта са в болничен заради COVID-19.

Към момента общо настанените с коронавирус в болници в Хасковска област са 218. В МБАЛ-Хасково са 88, МБАЛ-Димитровград – 31, МБАЛ-Харманли – 39, МБАЛ-Свиленград – 41, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 19.

РЗИ – Хасково разрешава на търговци да работят, полицията глобява клиентите им

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button