Хасково

621 медици са заявили желание да се ваксинират срещу COVID-19 в Хасковско

621 медицински служители от област Хасково са заявили, че желаят да се ваксинират срещу COVID-19, съобщават от областния оперативен щаб.

Сред първите записани са 256 служители в лечебни заведения, 15 служители на РЗИ-Хасково, 53-ма от Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково и от Дома за медико-социални грижи. Останалите 297 лица са медици от доболничната помощ, специалисти по здравни грижи, фармацевти, зъболекари и други.

Имунизационният кабинет на РЗИ-Хасково функционира и при пристигане на първите ваксини има готовност за извършване на ваксинациите, съгласно указанията, които ще бъдат спуснати.

Haskovo.info припомня, че по последни данни на Националния статистически институт лекарите в региона са 662, а тези по дентална медицина – 195. Медицинските специалисти по здравни грижи са 1 170, от които 768 са медицински сестри и 105 акушерки.

Според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 във Фаза 1 ще се ваксинират доброволно медици и помощен персонал, защото са поставени под висок риск от заразяване и могат да предават инфекцията на рискови групи от населението. Първите ваксини се очакват в България в началото на 2021 г.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button