Лекари, персонал и деца от социалните центрове в Хасково са сред новозаразените 76 в региона, трима починаха

Хасково

76 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковка област, трима са починали, а 55 са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб.

Сред положителните са лекар от МБАЛ-Хасково, лекар и медицинска сестра от МБАЛ-Харманли и лекар от община Ивайловград. От РЗИ са взети 22 проби на потребители и персонал от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и 2 в Хасково, където последно имаше 21 заразени. Сега 4 от новите проби са отчели положителен резултат и 18 отрицателен. В ЦСНТ 1 положителни са двама потребители и един служител, а в ЦСНТ 2 – положителен е един потребител.

36 от новозаразените са в община Хасково, Димитровград – 16, Харманли – 7, Свиленград – 3, Любимец – 3, Симеоновград – 4, Минерални бани – 2, Ивайловград – 4, Стамболово – 1.

Починали са жена на 85 години от община Хасково, диагностицирана на 9 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания, жена на 76 години от община Свиленград, диагностицирана на 9 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване и мъж на 64 години от община Симеоновград, диагностициран на 19 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 120. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 176. На домашно лечение са 1 567, починали са 161, оздравели са 1 216, а под карантина са 874.

3 075 са новозаразените в страната при направени 8 470 теста. 122 са починали, а оздравелите са 3 154. 7 084 са настанени в болница, като 542 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.