Хасково

Монтират предпазни прегради на 90 таксита в Хасково и Димитровград

Предпазни прегради между шофьора и пътниците се монтират от днес в 50 таксиметрови автомобила в Хасково и 40 в Димитровград.

„Целта е клиентите и шофьорите да се чувстват по-спокойни по време на епидемията от коронавирус“, заяви пред Haskovo.info управителят на „Класик такси“ Петьо Делчев. Той обясни, че и досега шофьорите работят с предпазни маски и извършват честа дезинфекция на колите си, като не се допускат клиенти без маски. Въпреки това много хора продължавали да се притесняват да се качват в таксита.

Таксита

По наблюдения на Делчев в началото на пролетта с избухването на епидемията работата е паднала със 70 – 80%, а повече от половината шофьори са се прибрали по домовете си за 2 – 3 месеца от страх да не се заразят. Сега по време на втората вълна клиентите са с близо наполовина по-малко от нормалното. Делчев допълни, че в неговота фирма в момента няма заразени шофьори.

Преградите са изработени по поръчка от материал, който се използва за защитните шлемове. Шофьорите казват, че така ще се чувстват по-спокойни и се надяват и на клиентите да е по-комфортно. Според таксиметровите шофьори един курс продължава средно около 5 минути и за това кратко време е по-малко вероятно човек да се зарази. И те отчитат, че хората в момента са изплашени и стоят повече по домовете си, а ако излизат предпочитат да вървят пеша, вместо да ползват обществения транспорт. Повече клиенти имало при дъждовно време.

Не се предвижда ново поскъпване на цените след последното през октомври.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Клиент
Клиент
11.12.2020 13:45 13:45

Ползвам фирмата от години, за пореден път доказват, че са най – адекватните и сериозни таксита.

Анонимен
Анонимен
11.12.2020 13:56 13:56
Отговор до  Клиент

Евтина реклама пич.

Иво
Иво
11.12.2020 16:21 16:21

Издухали сте гарнитурата

Лили
Лили
12.12.2020 0:32 0:32

Каква ще е ползата от тези прегради,ако не се почистват. Качвала съм се в много мръсни коли от тази фирма.Дори сега в пандемията,когато хигиената трябва да е на първо място….пак си е същото.

Back to top button