Хасково

Рязък скок на безработицата: 500 в бюрата по труда за седмица в Хасковско

498 души са се регистрирали в бюрата по труда в Хасковска област само за една седмица, сочат последните данни на Националния статистически институт.

Става въпрос за периода от 30 ноември до 6 декември. Кризата на пазара на труда съвпада с влизането в сила на новите противоепидемични мерки. Haskovo.info припомня, че със заповед на здравния министър от 27 ноември вечерта бяха затворени всички заведения за хранене и развлечение, като засега мярката е до 21 декември. За същия период на работа са постъпили 65 човека. За сравнение през предходната седмица без работа са останали 186 души, а работа са започнали 78.

Подобни високи нива на безработица не е имало от края на март и през април, когато в бюрата по труда се регистрираха по над 1 200 души на седмица.

Сходна е картината в цялата страна. На национално ниво през седмицата като безработни са се регистрирали 14 257 човека, а през предходната са били 3 720.

12 000 души са се регистрирали в бюрата по труда в Хасковска област за периода 3 февруари – 6 декември. Почти наполовина са постъпилите на работа.

Безработни

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.12.2020 20:16 20:16

Ако хората по свмета не се съюзят и не осакатят бил гейя може да очакват друг още по коварен вирус и друга ваксина на подходяща цена. мислете. създателя на всеки е дал глава.

Анонимен
Анонимен
11.12.2020 22:51 22:51

Хора, хубаво си направете сметката, когато този период премине и хасковските чорбаджии пак тръгнат да си търсят роби – ще се върнете ли при тях пак за минимална заплата и на 10-12 часов работен ден! Криза има според тях, ама те и в не криза пари за заплати нямат! А сега дали са спрели да пируват, а не просто да се хранят! Дали са спрели да си търсят и купуват скъпи коли, Дали са се отказали от екзотични почивки или от ненормални харчове! НЕеее – това не могат да направят! Ама пари за заплати няма – и без крива и в криза! ТАКА ЧЕ ХУБАВО СИ ПОМИСЛЕТЕ!

Back to top button