Хасково

Лекар с коронавирус почина, 27 новозаразени и двама оздравели в Хасковско

Още един лекар в Хасковска област е изгубил битката с коронавируса, съобщават от областния оперативен щаб.

80-годишният общопрактикуващ лекар от Симеоновград д-р Петко Камбуров е бил диагностициран на 11 декември и е страдал от сърдечно заболяване. Втората жертва за денонощието е 66-годишен мъж от община Димитровград, който също е диагностициран на 11 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване. Съболезнования на близките им.

27 са новите случаи на коронавирус в областта, двама са оздравели. 8 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 8, Харманли – 4, Свиленград – 3, Любимец – 3, Тополовград – 1. Сред положителните е медицинска сестра от МБАЛ – Хасково.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 228. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 192. На домашно лечение са 1 588, починали са 169, а оздравелите са 1 279.

Три от установените случаи, съобщени вчера, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

1 287 са новозаразените в страната при направени 4 407 теста. 64 са починали, а оздравелите са 2 235. 7 224 са настанени в болница, като 595 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.12.2020 17:45 17:45

Все болни и починали лекари, учители. 64 учители са починали за два месеца – октомври и ноември! Как пък една директорка не се разболя и не почина! Щото едно е да директорстваш от кабинетче, на скрито! Друго е два месеца да си сред ученици, които дори и да нямат симптоми – може да се преносители на ковид! И тогава като нищи не е видяла от болестта – как ще признае тази бясна кучка директорка, че има ковид и че хората умират. Ух, да я тресне и нея и цялата и рода болестта, че да види какво значи болест и смърт!

Back to top button