Хасково

Здравните власти предлагат удължаване на мерките до 31 януари с изключения

Сегашните противоепидемични мерки да продължат да действат до 31 януари 2021 г. с няколко изключения, предложиха здравният министър Костадин Ангелов и членове на Националния оперативен щаб на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

Предложението включва присъствени посещения на учениците от 1 до 4 клас от 4 януари и отваряне на детските градини и ясли. Предлага се от 1 януари да се отворят галерии, музеи, кина, както и театрите, които не са затваряни, като работят при капацитет от 30% и през седалка, както и да работят местата за хранене в хотелите с до 50% заетост само за гости на хотелите с въведен вечерен час до 22 ч.

Здравният министър е докладвал, че за една седмица броят на излекуваните българи от коронавируса е 18 907 души. Въпреки това обаче България запазва мястото си по заболеваемост в ЕС и продължава да държи 10-а и 11-а позиция, а по показателя смъртност страната ни е на първо място.

Ангелов е подчертал, че поради продължаващия силен натиск върху здравната системата е немислимо да се говори за още по-голямо разхлабване на ограниченията у нас. „Затова всички останали мерки, които и към момента действат, предлагаме да продължат да се прилагат до 31 януари 2021 г. като следващото им преразглеждане да бъде на 21 януари, отнасящо се за периода след 1 февруари“, добави той.

Предстои да бъде взето решение на Министерски съвет.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.12.2020 20:02 20:02

а залите че издивях вкъщи с 50 кг щанга

наздраве
наздраве
16.12.2020 21:45 21:45

Празнувайте, каквото празнувате по празниците, че после пак ще стане черно и страшно. От 4 до 10 януари като тръгнат 1-4 клас и детските градини таман ще стане коронавирусно! Ей цял свят не смее да отвори, само бате Бойко покровител на всички ще ни освободи – малко ковидче и ще сме напълно свободни на оня свят! И всички, които са се уредили на постове в образованието – му пригласят усилено и в унес, някъде от скрито и защитено местенце! Още не разбират, че пари живот и здраве не купуват, уважение пък хич!

Весели празници
Весели празници
17.12.2020 5:51 5:51

31че няма да е той е ясно до май сме затворници на 100% помнете ми думата

Back to top button