Хасково

Още 37 с COVID-19 в Дома в Радовец. 79 заразени, петима починали и 93 оздравели в Хасковско

Още 37 заразени с коронавирус са регистрирани в Дома за възрастни хора с психически разстройства в тополовградското село Радовец след направени 99 теста там, съобщават от областния оперативен щаб. Преди дни там имаше 3 случая на заразата.

Сега положителни са четирима от персонала и 33 потребители. В Дома е направена реорганизация и положителните хора са отделени от отрицателните.

Взети са и 26 контролни проби на персонал от Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и 2 в Хасково. 7 от тях са отчели положителен резултат – 3 на вече положителни и 4 нови.

79 са новите случаи за денонощието в Хасковска област, петима са починали, а 93 са оздравели. 23 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 7, Харманли – 6, Свиленград – 2, Тополовград – 38, Любимец – 1, Минерални бани – 2.

Починали са мъж на 70 години от община Хасково, диагностициран на 17 декември, със сърдечно заболяване, жена на 72 години от община Хасково, диагностицирана на 17 декември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, жена на 83 години от община Хасково, диагностицирана на 11 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 60 години от община Димитровград, диагностициран на 17 ноември, със сърдечно и онкологично заболяване и жена на 91 години от община Любимец, диагностицирана на 4 декември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 601. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 173. На домашно лечение са 1 603, починали са 191, а 1 634 са оздравели.

1 739 са новозаразените в страната при направени 6 190 теста. 157 са починали, а оздравелите са 2 894. 6 535 са настанени в болница, като 536 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мони
мони
19.12.2020 10:13 10:13

Болестта е страшна, но хората на позиции, които отговарят за човешки животи не мислят! Те мислят само за столовете си – правят си он-лайн срещи, измислят там някакви правила, но на тях не им дреме за заразата! Някои дори не признават болестта, налагат се над хората, събират болни със здрави – и всички институции отговорни за това си затварят очите. Нито РЗИ – за контактните, нито за карантина, нито човешки да се предупредят хората!

реалността
реалността
19.12.2020 11:02 11:02

Цитат: “ Прoкурaтурaтa прeкрaти прoвeркaтa зa зaпиcитe, в кoитo ce чувa глac, приличaщ нa тoзи нa прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв, кaк нaрeждa прoвeрки и гoвoри цинизми пo aдрec нa прeдceдaтeлкaтa нa пaрлaмeнтa Цвeтa Кaрaянчeвa. Нaблюдaвaщият прoкурoр e cтигнaл дo извoд, чe нямa дocтaтъчнo дaнни, въз ocнoвa нa кoитo дa ce нaпрaви ocнoвaтeлнo прeдпoлoжeниe зa извършeнo прecтъплeниe“. КАКЪВ Е ИЗВОДА – ЩОМ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ НЕГЛИЖИРАТ ТАКИВА ТЕЖКИ ЗАВИСИМОСТИ И БЕЗЗАКОНОСТ, ВСЕКИ ДРУГ МОЖЕ ДА ГОВОРИ, ДА ПИШЕ И ПРАВИ КАКВИТО СИ ИСКА НЕЩА И ЗАПИСИ! ТОВА Е ПОСЛАНИЕТО КОЕТО ДАВА ВЛАСТТА, ТАКА ЧЕ НАРОДЕ – ИЗРАЗЯВАЙ СИ СВОБОДНОТО МНЕНИЕ!

Back to top button