Хасково

Полиция и РЗИ влизат в магазините по празниците, акция и на КАТ

Подсилени дежурства ще дават от полицията преди и по време на Коледно-новогодишните празници, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

Както Haskovo.info писа, дежурствата на полицаи и жандармеристи пред големи магазини в Хасковска област започнаха още от събота. Екипите следят да няма струпвания пред търговските обекти.

Полицаи и служители на РЗИ – Хасково ще следят дали се спазват противоепидемичните мерки в търговските вериги. Освен за правилно носене на маски, те ще наблюдават и за отстоянието между хората на опашките. Магазините, които не спазват мерките ще бъдат санкционирани по Закона за здравето.

Вече започнаха проверки и в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. Особено строго ще бъдат наказвани хора, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия, включително самоделни, в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места.

Засилен ще е контролът и на КАТ по пътищата в Хасковска област.

Специални мерки за безопасност предприемат и пожарникарите. В дните преди празниците те проверяват църкви и манастири. Пожарникарите ще издават писмени разпореждания и протоколи от комплексните проверки. За констатирани нарушения ще съставят актове. Ще изпращат уведомителни и разпоредителни писма до председатели на църковни настоятелства, йерархийски наместници и органите за местно управление.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button