Хасково

Първият имунизиран в МБАЛ – Хасково д-р Еленски: С ваксината спасяваме животи – ВИДЕО

Започна ваксинирането срещу COVID-19 в хасковската болница. Първият имунизиран тази сутрин беше началникът на Съдебна медицина д-р Христо Еленски.

Пандемията трябва да бъде спряна, за да върнем хората към нормалния живот, каза веднага след поставянето на ваксината д-р Еленски. Той сподели, че е изгубил много близки, сред които и брат си, който може би е щял да живее, ако вече е имало ваксина. Неговото послание е всички, които не са противопоказани е да се ваксинират.

Ваксина

 

Д-р Христо Еленски определи като празно говорене това дали се умира от или с коронавируса. Той посочи, че тези преминали през моргата са се срещнали с коронавируса и срещата с него е прекратила живота им. „Коронавирусът е нещо от което се умира. Засега от ваксината никой не е умрял“, каза патоанатомът. В своята 33-годишна практика той не е виждал толкова смърт за кратко време. А много от тези, които остават живи имат усложнения и са инвалидизирани.

„За мен ваксината е едно спасение – ще ни спаси от болестта и страха. В момента народът живее в страх, не може да се живее постоянно в страх, трябва да спрем да живеем така“, допълни д-р Христо Еленски. След него ваксината беше поставена на началника на отделението по функционална диагностика д-р Тодор Пандов.

Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов каза, че днес и утре ще бъдат ваксинирани 20 служители на МБАЛ – Хасково. От 650 работещи в болницата за сега желание да се ваксинират са заявили 150. Много от медиците вече са го преболедували.

Haskovo.info припомня, че 85 дози от ваксината пристигнаха вчера в РЗИ – Хасково и тази сутрин бяха разпределени на първите болници. По 25 дози са за МБАЛ – Харманли и МБАЛ – Свиленград, а 15 са заявили от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. И в тези три болници ваксинацията е започнала нормално. В хасковската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания днес са имунизирани петима, сред които е управителят д-р Веселин Калфов. В МБАЛ – Харманли са ваксинирани първите 10 с управителя д-р Златка Чанкова. В МБАЛ – Свиленград имунизират 15, сред които е управителят д-р Димитър Ермов. Във вторник ваксинацията продължава.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button