Хасково

Община Хасково предлага допълнителни мерки за защита на бизнеса в пандемията

Приемане на мерки за защита на бизнеса и справяне с икономическите последици в пандемията от COVID-19 предлага с докладна до общинския съвет кметът Станислав Дечев – ТУК. Заинтересованите страни могат да изпращат предложения и възражения до общината.

Допълнителните мерки включват освобождаването от определени такси от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на община Хасково – ТУК. Сред тях са тези за ползване на тротоари, площади и други терени за търговска дейност на открито, включително за разполагане на маси, столове, витрини. Срокът, за който се освобождават лицата, е времето през което е обявена извънредната епидемична обстановка. Те се освобождават от заплащането на бъдещи такси и цени, след приемане на решението.

Предвижда се и освобождаване от заплащане на такса битови отпадъци за срок от два месеца. Става въпрос за тези, за които е въведена абсолютна забрана за осъществяване на дейност, съгласно въведените от 27 ноември извънредни противоепидемични мерки.

Освобождаването от такси и цени на услуги става след подаване на заявление-декларация по образец до кмета на общината.

Haskovo.info припомня, че на сесията на общинския съвет на 18 декември беше прието да се освободят от наем за срока на въведените временни противоепидемични мерки лицата, които са ограничили или преустановили дейността си. Това не включва концесионните договори.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button