Хасково

Близо 8 000 деца от 1 до 4 клас се връщат в училище от 4 януари в Хасковско

63 училища в Хасковска област са в готовност да посрещнат децата от 1 до 4 клас на 4 януари, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Става въпрос за общо 7 897 ученици, като само в община Хасково са 3 210. Училищата са създали организация за тяхното посрещане, като се извършва дезинфекция на помещенията. В неделя училищата ще бъдат и предварително отоплени.

Родителите на две деца във 2 и 4 клас от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ са заявили, че желаят те да учат онлайн по лични причини.

Присъствено обучение подновяват и 245 деца в предучилищните групи в училищата в областта.

Haskovo.info припомня, че от 4 януари отварят детските градини и яслите. От община Хасково вчера обявиха готовност за това, като допълниха, че 58% от родителите са заявили, че ще пуснат децата си на градина.

Учениците от 5 до 12 клас продължават да се обучават онлайн.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мнение
мнение
31.12.2020 16:41 16:41

Помните ли как миналата година по това време гледахме по телевизията какво става в Китай и Ухан! Какво говориха нашите най-първи експерти с най-първите си мнения – няма начин този вирус да дойде в България! Изненада! Прихвана го целия свят! Не само че дойде, ами и достачно много хора се разболяха и УМРЯХА! ДО СЕГА САМО! Сега какво се случва с новия мутирал щам – Великобритания и Лондон се затварят, но това не го спира! Нашите умни тикви пак отричат – няма да дойде, няма опасност! Световни експерти казват, че е в пъти по заразен! Обезпокоените държави и тези правителства, които не ги е страх да поемат отговорност се ограничават и затварят за пореден път! Нима те нямат икономики, които се съсипват така! Но човешките животи са над всичко! И за ваше сведенение не съм учител, който не му се работи! Аз съм родител и не смятам, че децата ми трябва да бъдат база за експерименти с неадекватни решения и мерки! Дали училищната среда е безопасна! Кой ще гарантира здравето на моите деца, и по-лошо – кой ще ги лекува ако се разболеят?

мандатност
мандатност
01.01.2021 10:31 10:31

Мандатност на директорките на училища! Това не са вечни постове, не се наследяват! Училищата не са ничия бащиния! Училищата не са места за бизнес и не могат да се управляват от еднокнижни директорки с речник на Каруцарки и с психически отклонения!

предвиждам
предвиждам
01.01.2021 12:04 12:04

В града има директори и директорки справящи се добре в управлението! Но като гледам заради изпълненията на изтървани от контрол опърничави личности за всички директорки ще се отреже клона на който висят! Отдавна се говори за мандатност не само на директорските постове по училища и градини, но и на всяка една длъжност – държавна или общинска, включително експертите по инспекторатите! Може и да не се случи до изборите, но след това не се знае какво ще стане. Ако са нови управленци – ще почне разчистване! Ако са същите – могат да решат да обърнат внимание на призивите и настояванията на учителското съсловие! Така че мандатност на директорите по училищата ще има скоро! И за региона със сигурност се знаят виновните, които провокират тези настроения и настоявания от страна на учителите!

Анонимен
Анонимен
01.01.2021 12:20 12:20

Е то няма как иначе – с пари много неща се купуват, но уважение и обич НЕ! Рано или късно клетвите на хората, които са прегазени стигат, но Вездесъщите и това не могат да усетят – нищо не се случва просто така – чуйте предупрежденията отгоре! Смирете се бе!

Ето нещо за тормоза на работното място
Ето нещо за тормоза на работното място
01.01.2021 18:01 18:01

Дискриминационен тормоз: Това е, когато определени служители или дори началници и директори тормозят свои колеги (жертви), защото са от друга раса, възраст, имат различни виждания и мнения, друга религия или националност, или защото просто не ги харесват. Най-лошият вариант е когато се прави от самият работодател с цел прогонване на неудобни хора!
Враждебна работна среда: Създаване или поддържане на враждебна работна среда също се счита за вид тормоз на работното място. Във враждебна работна среда работникът или служителят не може да бъде тормозен директно, но тягостната атмосфера и неправомерното, грубо отношение на колегите му към него със сигурност вредят на работата му, както и на неговото психическо здраве.
Примери: Тормозът на работното място може да бъде физически, вербален или невербален. Физическият тормоз включва целувки, докосване, блъскане, спъване и др. Вербалният тормоз може да бъде толкова коварен, колкото е и физическият (обиди, сексуални намеци, расистки вицове,констатации и публично злепоставяне пред други колеги и т.н.).
Невербалният тормоз включва широка гама от поведение, като „гледане на кръв“, похотливо оглеждане, имитиране на тормозения човек с цел осмиването му и др. Може да има и комбинация от трите вида тормоз.

denkata
denkata
02.01.2021 18:32 18:32

ave vie dobre li ste we kvo ste se nafilmirali are otvorete tva uchilishte veche kak shte uchim do 31 january na online obuchenie ve shte ni se razvalqt ochite we maloumni li ste

уп
уп
03.01.2021 10:48 10:48

Аве Денката – то ти като си в училище гаче не се взираш непрекъснато в смартфона, ама така нямада ти се развалят очите! Кои са малоумниците, аве!

+-
+-
03.01.2021 10:52 10:52

8000 ученика средно по и още 2 човека от семейство – 8000 х3 прави 24 000 потенциално болни до 10 дни! Ако се сложат и бабите и дядовците – 40 000. А ако прибавим новият 70% по заразен щам…Страх ме е да сметна – Проста математика!

цитат
цитат
03.01.2021 12:18 12:18

Цитат: „Зaтвoрeни рecтoрaнти, мaгaзини и училищa, oгрaничeни coциaлни кoнтaкти: oт cрeдaтa нa дeкeмври Гeрмaния живee в лoкдaун. Нo инфeкциитe нe нaмaлявaт. Вce пoвeчe мeдици и пoлитици нacтoявaт зa удължaвaнe нa oгрaничeниятa.
Нo въпрeки вcички мeрки и oгрaничeния брoят нa нoвoзaрaзeнитe c кoрoнaвируc нe нaмaлявa дocтaтъчнo.“
ТА ЩОМ ЕДНА ГЕРМАНИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ, КАКВО ОСТАВА ЗА ЕДНА ТИКВОЛАНДИЯ! ТАМ КЪДЕТО НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ СА ПОСТАВЕНИ ХОРА, КОИТО НЕ ЗАЧИТАТ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ДРУГИ, ДАЖЕ И СОБСТВЕНОТО СИ СЕМЕЙСТВО РИСКУВАТ ДА ЗАРАЗЯТ!

Мандатност на директорките на училища
Мандатност на директорките на училища
05.01.2021 19:22 19:22

Уважаеми колеги, включете се в петицията за мандатност на директорските постове по училищата и детските градини. Може да бъде подписана и с инициали. Важно е да бъде масова и единна в цялата страна. Не само в Хасково има проблеми с директорки на училища, които са се самозабравили! Назначенията на учители вече са напълно платени или по партийна линия! Директорките правят каквото си поискат, мислят, че и ПЪН да назначат на учителско или друго място по училищата – трябва да се мълчи и да се търпи! Не може повече образованието да бъде управлявано от инфантилни, нарцистични, обладани от бесове и болни амбиции същества! Не може да ни управляват неграмотни и леки женички, подплатени с мутренски сили и бонбони!

Back to top button