Хасково

Близо 1 200 останаха без работа в Хасковско след затягането на мерките

1 179 са новорегистрираните безработни в Хасковска област от края на ноември, когато бяха затегнати противоепидемичните мерки, до 27 декември, сочат данните на Националния статистически институт.

Най-големият пик на новорегистрираните безработни е през седмицата 30 ноември – 6 декември – 498. През периода от 30 ноември до 27 декември на работа са постъпили 204 души.

През последната седмица на 2020 г. в Хасковска област са обявени едва 4 нови свободни работни места, сочи справката в Агенцията по заетостта. В Хасково се търси служител на бензиностанция, а в Свиленград – готвач за заведение за бързо хранене и двама служители в магазин.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
това се случва
това се случва
03.01.2021 11:03 11:03

Няма страшно, до края на март гробарите и тяхните подлоги ще изгонят всички дето не са им съпартийци, лизачи, нечии свръзки или не са се отплати, че още имат работа! Всеки далавераджия или проста селянка на някакъв пост са подготвени да беснеят и да назначават неграмотници, хора без умения и дипломи, хора с нисък морал и дори без ум в главите! Държавата отдавна се разпада, но ти народе седиш и гледаш – мислиш си, че не е стигнало до тебе. Утре поредният скочил от някой етаж, доведен до лудост от някоя такава Гротеска на управленка, може да се окаже твой роднина, деца остават без родители, подготвят се ритуални убийства пред очите на всички и всеки си вика да не го стига! То е стигнало до всички нас!

Горския
Горския
03.01.2021 16:04 16:04
Отговор до  това се случва

Точно така работят в общинското лесничейство и не само при назначаването, а по всеки един параграф…далавера да има и нашите хора да управим. Чак хора от стара загора и харманли карат, всякаш няма горски в цяла хасковска община, толкова долни хора е нямало никога!

Back to top button