Хасково

59% от децата се върнаха в градините, отвориха и училищата до 4 клас в Хасковско

Училищата до 4 клас и детските градини отвориха тази сутрин в Хасковска област.

63 са училищата в региона, които посрещнаха близо 8 000 деца от 1 до 4 клас. Присъствено обучение подновяват и 245 деца в предучилищните групи в училищата. Само две деца от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ продължават да учат онлайн.

От Регионалното управление на образованието съобщиха за Haskovo.info, че учебният процес е започнал нормално. Няма болни учители, като на този етап няма информация за отсъстващите деца. До края на седмицата трябва да са готови списъците с учителите, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Учениците от 5 до 12 клас продължават да се обучават онлайн.

Всички детски градини на територията на община Хасково започнаха спокойно приема на деца, като средната посещаемост е близо 59%, съобщават от кметството. От всички 2 909 деца по списък, днес в градините и яслите са постъпили 1 706. Сградите на 12-те детски градини са отоплени. При първоначалния филтър нито едно дете не е било с температура или други симптоми на заболяване. По данни на директорите на детските градини утре се очаква посещаемостта да е по-висока.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАНДАТНОСТ
МАНДАТНОСТ
04.01.2021 21:43 21:43

Мандатност на директорките на училища! Публичен избор с пълна мотивация как един кандидат или кандидатка биват избирани пред другите! Подробни професионални автобиографии – публично отворени, за да се види какъв стаж имат тези кандидатки в системата на образованието – от къде идват, какви професионални и педагогически успехи имат! Иначе всеки хванат от улицата може да си „изкара“ конкурса!

Back to top button