Хасково

След бума от COVID-19 в старческия дом в Хасково 30% искат ваксини

След избухването на огнището от коронавирус в Дома за стари хора Кенана в Хасково потребителите там са променили отношението си към ваксините и броят на желаещите да се имунизират се е увеличил.

Това показва предварителното проучване за желаещите да се ваксинират срещу COVID-19, което се провежда в социалните домове в цялата страна и в Хасково. До ваксинирането обаче има още време. То ще започне най-рано в края на януари или начолото на февруари и то първо в домовете, които са чисти от заразата, коментира пред Haskovo.info областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Организацията по ваксиниране ще бъде поверена на директорите на домовете. Самото имунизиране ще бъде извършено от медицинските лица в институциите, а там, където няма такива – от медици от общинските администрации и личните лекари.

В старческия дом в Хасково от 113 потребители 42 са се включили в първоначалния списък за ваксиниране. Броят им е бил доста по-малък преди бума на заразени там в средата на декември, обясни директор Пламен Кузманов. Около една трета от потребителите дадоха положителни проби за COVID-19, а трима починаха. Към момента броят на положителните в дома е 9.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button