Хасково

Първата подадена декларация в НАП – Хасково е за облекчение за деца

Започна подаването на данъчни декларации за доходите на физическите лица по електронен път и на място в НАП, съобщават от офиса в Хасково.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2021 година е 31 март. Крайният срок за обявяване на доходите тази година по изключение е 5 май, тъй като от 30 април до 4 май са официални почивни дни заради великденските празници.

Декларация за доходи от трудов договор, но с право на данъчно облекчение за деца, е първата подадена в Хасково декларация. Тя е от млад мъж от областния град и е донесена на място в офиса малко след 9 часа.

От НАП допълват, че в началото на март в портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Потребителите, които имат персонален идентификационен код или електронен подпис, ще могат да се възползват от предварително въведената в декларациите им информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, които са изплатени на земеделски производители, както и доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

Лицата, извършващи дейност като еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, подават декларациите си от 1 март до 30 юни. Това е и срокът, в който фирмите трябва да декларират корпоративен данък, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия и данък върху дейността от опериране на кораби. Срокът за плащане на тези данъци е 30 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button