Хасково

Един от пет учители в Хасковско иска да се ваксинира срещу COVID-19

20% от педагогическите специалисти в Хасковска област вече са заявили желание, че искат да се ваксинират срещу COVID-19, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Общият им брой е 579. Тук влизат педагозите в училищата, центровете за специални образователни потребности и личностно развитие, както и учителките в детските градини в областта. 11% от непедагогическия персонал е заявил желание да се имунизира, като броят им е близо 200.

Списъците са отворени, като двете групи могат да продължават да се записват за предстоящата ваксинация, допълниха от РУО.

На този етап 21% от учителите в образователните институции в страната са заявили желанието си да се ваксинират. Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб, съобщават от здравното министерство.

Темите на разговора са били противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Министърът на здравеопазването и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.

349 са вече ваксинираните медици в Хасковска област, сочи специализираният раздел за ваксините на здравното министерство.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button