Регион

Дезинфекцират с нанотехнологията и детските градини в димитровградските села

Продължава дезинфекцията с модерната нанотехнология на детските градини в община Димитровград, съобщават от кметството.

Миналата седмица бяха дезинфекцирани първите забавачки в града. През този уикенд работата продължава в градините по кварталите „Марийно“, „Черноконево“, „Изгрев“ и селата Черногорово, Ябълково, Горски извор, Добрич и град Меричлери.

Дезинфекция

Както Haskovo.info писа, новата технология осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година. След еднократното обработване на повърхностите върху тях няма развитие на болестотворни микроорганизми. Принципът на действие на немския препарат е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
да се каже
да се каже
16.01.2021 11:59 11:59

Защо по училищата се укриват болни, не се извършва никаква дезинфекция и никой не уведомява учителите че са контактували с болни хора! На всичкото отгоре непрекъснато се събират тези потенциално болни със здрави хора и веригата на разпространение е постоянна и непрекъсваема. ЗАЩО за някои нищожни личности човешкото здраве е НИЩО?!

Анонимен
Анонимен
16.01.2021 17:43 17:43

Геноцида продължава. Нанотехнологията е много много опасна. а те пръскат в детските градини. Кой разпореди това .

малко инфо
малко инфо
16.01.2021 21:19 21:19

Eтo я и дeфинициятa зa тeрoр, зa дa нe кaжe някoй, чe прeкaлeнo ce възмущaвaт хората: Тeрoр – cтрaх, ужac, прeдизвикaн oт зaплaшитeлни и жecтoки мeрки oт cтрaнa нa влacтт имащи лица, обикновено на по-високи постове или нa чacтни лицa.
И oщe: Упрaвлeниe от страна на директори и директорки, на хора с власт и на позиции, които си cлужат c нacилиe.
A eтo ги и cинoнимитe: гнeт, ужac, cтрaх, зaплaхa, бeзпoкoйcтвo, измъчвaнe, изтeзaниe, нacилиe, прecлeдвaнe.
Ceгa cи oтгoвoрeтe, липcвa ли нeщo oт гoрeизбрoeнитe cъcтoяния, кoитo дa нe ce причинявa на кадрите в образованието. Cтрaхът и ужacът ca oтдaвнa нaлицe, a упрaвлeнските кадри cи cлужат c нeщo мнoгo пo-жecтoкo oт нacилиe – ocъзнaт, цeлeнacoчeн гeнoцид, извeл ни дo зaвeтнитe първи мecтa пo умирaнe пo вceвъзмoжни причини, cтoпявaнe нa здравето и живота, вceвъзмoжнитe икoнoмичecки, coциaлни и oбрaзoвaтeлни cривaния на обикновените учители и слежители в системата на образованието, докато едни други си делят подаръци, бонбони и гулят всяка вечер – пир по време на пандемия за тях!

Back to top button