Хасково

Доц. Кунчев: При масово разпространение на заразата човек може да се разболее между първата и втората доза на ваксината

„Ясно е, че когато има масово разпространение на заразата, между първа и втора доза има достатъчно дълъг период, за да се срещнете с вируса и да развиете заболяването“, коментира случая със заразените с коронавирус ваксинирани лекар и санитарка в Хасковско главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той днес също се ваксинира.

„След първата имунизация все още не се изгражда такова количество антитела, което да ви предпази. При всички случаи има антитела и те правят заболяването по-леко, така, както се е случило и с колегите“, допълни представителят на Националния оперативен щаб.

Той посочи, че няма проблем лекарят и санитарката да бъдат ваксинирани ако заболяването им протича леко, защото това не е противопоказание. Ако болестта се развие в по-тежка форма, трябва да се изчака.

Както Haskovo.info писа, лекарят от Белодробната болница в Хасково и санитарката от МБАЛ – Харманли са проявили симптоми на COVID-19 десетина дни след поставянето на първата доза на ваксината. Направените им тестове показали, че става въпрос за коронавирус. Засега те са в задоволително състояние и са на домашно лечение.

В Хасковска област вече са ваксинирани 507 медицински лица. Заместник-директорът на РЗИ – Хасково д-р Станимира Тананова каза, че досега няма информация за странични ефекти. Имунизацията продължава с още 108 дози от ваксината за лични лекари и стоматолози.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.01.2021 21:41 21:41

От американската “ животоопазваща “ ваксина починаха повече хора отколкото от руското бойно вещество -новичок. Факт. Ай ся кажете кой е злодея. Щото съм объркан

Анонимен
Анонимен
21.01.2021 13:14 13:14
Отговор до  Анонимен

Ти не си просто объркан. Ти си с нисък коефициент на интелигентност.

Анонимен
Анонимен
22.01.2021 4:25 4:25
Отговор до  Анонимен

Русофил!!!!!пазете се!!!!

Back to top button