Хасково

Удължиха епидемичната обстановка, Хасковско излезе от червената зона по заболяемост от COVID-19

На извънредно правителствено заседание беше взето решение за удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 30 април, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките. По отношение на работата на ресторантите, заведенията и нощните клубове Борисов е изискал от здравния министър да проведе среща с техни представители и да обсъдят възможните решения за бранша. Един от възможните варианти е те да отворят още в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22:30 часа, като в този случай рискът е те отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка. Друг вариант за ресторантите, заведенията и нощните клубове е да отворят от 1 март, като до тогава се подкрепят със средства.

Хасковска област вече излезе от червената зона и вече е в оранжевата по заболяемост от COVID-19, сочат последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. Haskovo.info припомня, че заболяемостта в Хасковско премина прага от 120 на 100 000 души в края на октомври и началото на ноември. 14-дневната заболяемост в Хасковска област към 24 януари е вече 111 на 100 000 души при 146 на 100 000 за предходния период. По данни на Националния статистически институт за 2019 г. населението на Хасковска област е 225 317 души. В страната все още има региони в червената зона, но няколко са вече в жълтата.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button