Хасково

7, 8 и 12 клас влязоха в класните стаи в Хасковско

От днес до 17 февруари започна присъственото обучение за учениците от 7, 8 и 12 клас.

След тях до 2 март в класните стаи влизат 5, 10 и 11 клас, а от 4 до 17 март – учениците в 6, 9 и 12 клас. Така ще се редува присъственото с онлайн обучението.

В 68 училища в региона днес се връщат общо 5 284 ученици в 7, 8 и 12 клас. В училищата в селата Жълти бряг и Хлябово има смесени паралелки от 6 и 7 клас и там присъствено ще учат всички тези деца, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Езикова

Приключи тестването по училищата, като на 71% от педагогическия и непедагогическия персонал са направени бързи антигенни тестове. Положителните са трима. Допълват се списъците за ваксинация срещу COVID-19 по училищата, като засега процентът на желаещите е около 21. Очаква се имунизацията тук да започне от следващата седмица.

Тази сутрин за 183 ученици в 8 клас и 179 зрелостници отвори хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Децата влизаха с маски, а на входа им беше измервана температурата и се извършваше дезинфекция. Един ученик от 8 клас ще продължи онлайн обучението си по здравословни причини. Засега плановете са за провеждането на матурите и абитуриентския бал през месец май.

Haskovo.info припомня, че от 4 януари на училище тръгнаха децата от 1 до 4 клас. Тогава отвориха и детските градини.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button