Регион

Децата от предучилищните групи в Димитровград могат да останат вкъщи до края на февруари

Децата, записани за задължително предучилищно образование, в детски градини и училища на територията на община Димитровград могат да останат вкъщи до края на февруари, съобщават от кметството.

Това стана по решение на родителите, след писменно уведомяване на съответния директор. Отсъствията на децата са допустими съгласно заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от 5 февруари. Такава заповед беше издадена за януари. В общините, за които няма издадена заповед, децата в предучилищна възраст имат право на до 20 извинени отсъствия по уважителни причини.

Възможността се въведе през учебната 2020 – 2021 година във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. Така децата, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина или училище в област, попадаща в червена или в оранжева зона, могат да отсъстват по желание на родителя след писмено уведомяване на директора. Отсъствията им са допустими за определен период, посочен в заповед на просветния министър, издадена за конкретна община. Нормативният документ се издава след предложение на кмета на общината, направено след препоръка на съответната регионална здравна инспекция, областния или общинския оперативен щаб поради нарастващ или голям брой заразени с коронавируса и карантинирани.

Haskovo.info припомня, че по последни данни Хасковска област е в червената зона по заболяемост от COVID-19.

От община Хасково съобщиха за Haskovo.info, че са поискали същите мерки от МОН и се чака заповед.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button