Любопитно

Библиотеката в Хасково подновява работа с читатели

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково подновява работата си с читатели от 8 февруари, съобщават от институцията.

Haskovo.info припомня, че заради затягането на мерките от 1 декември в библиотеката не се допускаха читатели, а обслужването им ставаше във фоайето. Сега с читателите ще се работи при определени правила в условията на извънредна епидемична обстановка.

Заемната за възрастни и читалня №1 ще работят от 8:30 до 18 часа, а детската заемна – от 8:30 до 17:30 часа, всеки ден без събота. Задължително е читателите да бъдат с маски и да се дезинфекцират във фоайето на библиотеката. В читалня №1 ще се допускат до петима души, в заемната за възрастни – до четирима, а в детския отдел – до трима. Читател ще може да остане в заемните до 30 минути, а в читалнята до 1 час, като се спазва дистанция от 1.5 м.

Не се разрешава ползването на компютрите в библиотеката, а санитарните помещения временно са затворени. Препоръчително е търсените заглавия да се заявяват предварително по телефона или по електронен път. Читателите, които само връщат книги, могат да ги оставят във фоайето на библиотеката.

Библиотечни документи от фонда на читалните Краезнание, Изкуство и читалня №2 могат да бъдат ползвани в читалня №1 по предварителна заявка на телефон 0878 308 595.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button