Хасково

Расте броят на пациентите с COVID-19 в болниците в Хасковско, 63 акта за неспазване на мерките

Расте броят на пациентите с COVID-19 в Хасковска област. Това са отчели от болниците в региона на онлайн заседание на областния оперативен щаб.

Към момента в МБАЛ – Хасково са настанени над 90 пациенти с COVID-19, от които шестима са на вентилация, двама са на неинвазивно лечение, а четирима са интубирани. В болницата се приемат само хора с дихателна недостатъчност.

От РЗИ – Хасково са отчели, че 14-дневната заболяемост в региона е вече 183 на 100 000 души. За периода от 9 до 12 февруари са поставени общо 478 ваксини срещу COVID-19, от които 264 са на персонала в училищата, 50 – на медици, а 124 са втора доза. Продължава имунизацията във втората фаза.

През изминалата седмица от полицията са извършили проверки на 691 души под карантина и на 252 търговски обекта. Съставени са 63 акта за неспазване на противоепидемичните мерки.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Отчетник
Отчетник
15.02.2021 20:43 20:43

Абе тия освен да отчитат няма ли и малко работа да свършат. Или по-добре да не пипат нищо, че ще вземат съвсем да я объркат.

Back to top button