Хасково

60% от децата са на училище в Хасковско, в ПМГ със заместник на учител от Ямбол

13 139 деца днес са на училище в Хасковска област. Това са 60% от всички ученици в региона. Останалите 8 923 се обучават онлайн, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

От днес до 2 март в класните стаи се завръщат учениците от 5, 10 и 11 клас. Те са общо 4 396. В същото време онлайн преминават 7, 8 и 12 клас, които учеха присъствено от 4 февруари. От 4 до 17 март в училищата се очаква да влязат децата от 6, 9 и 12 клас.

Междувременно продължава присъственото обучение на децата от 5 до 12 клас, чиито паралелки са единствени за съответното училище. В класните стаи са и 7 918 ученици от 1 до 4 клас.

В хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ например днес в класните стаи се върнаха по пет паралелки ученици от 10 и 11 клас. Почти във всеки клас има отсъстващи ученици. На болен учител по математика пък е намерен заместник от Ямбол. Той преподава онлайн на зрелостниците.

ПМГ

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

  1. Защо не затворят това ПМГ?
    Ученици болни, учители,касиерки,чистачки,охраната също болни. Стига сте разнасяли зараза. Искайте дистанционно обучение за всички за две седмици и готово. Или се иска кураж. Петрова разсипваш ни училището.

    1. Стойте си вие на дистанционен живот! И не е вярно, че има толкова болни, в повечето класове няма болни ученици…..каквото и да пишат!

  2. Хайде стига сте мрънкали мързеливи лентяи от понеделник всички ученици на училище,край на онлайн лежането!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button