Отново заразени учители и ученик в Хасково, вече ваксинират в социалните домове

Хасково

Трима учители и ученик са сред новозаразените с коронавирус в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб.

Положителен е ученик от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково и под карантина ще бъде поставен 12 Г клас. Инфектиран е учител в Детска градина №18 „Осми март“ в Хасково, като под карантина ще бъде поставена една група с деца. Заразен е преподавател в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково и под карантина ще бъдат поставени 8 Б, В и Г клас. Положителен е и учител в хасковското СУ „Васил Левски“, като под карантина ще бъде поставен 2 В клас.

56 са новите случаи на коронавирус в Хасковска област през последното денонощие. 39 от тях са в община Хасково, Димитровград – 7, Харманли – 1, Свиленград – 1, Тополовград – 4, Любимец – 2, Ивайловград – 1, Минерални бани – 1. 73 души в Хасковска област са оздравели.

Починали са жена на 68 години от община Хасково, диагностицирана на 11 февруари, жена на 87 години от община Свиленград, диагностицирана на 5 февруари и жена на 65 години от община Маджарово, диагностицирана на 6 януари.

5 231 са потвърдените случаи на инфекцията от началото на пандемията в Хасковска област. Хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 135. На домашно лечение са 961 души, починали са 323, а оздравелите са 3 812.

524 ваксини срещу COVID-19 са поставени в Хасковска област от 17 до 19 февруари. 262 са на работещи в училищата, 119 са на медици, 102 – на персонал и потребители в социални домове и 37 на хора, свързани с изборите, служители в обществения сектор и хора с придружаващи заболявания. Имунизациите продължават и през следващата седмица.

1 463 са новозаразените в страната при направени 13 303 теста. 35 са починали, а оздравелите са 346. 3 775 са настанени в болница, като 316 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

8 коментара

  • Видими резултати от доброто управление на многооооо оправни директорки на училища!

  • Към първия коментар: Директорите ли са виновни за заразените учители ? 😀

  • В момента е епидемия! Как може да се обвиняват директорите! Най-малко е тяхна вината в този момент. Истината е, че трябваше да се ограничи събирането на ученици в училище! Сега традиционно годишно се разпространяват най-много вируси. Нямаше болен учител докато преподаването се осъществяваше онлайн. После се изпоразболяха като направиха контакт в класовете с много ученици

  • Caми пo ceбe cи кaлинкитe нe ca ocнoвният прoблeм. Тe ca cимптoм нa двe ужacявaщo дecтруктивни бoлecти зa вcякo мoдeрнo oбщecтвo – крaткaтa пaмeт и бeзкритичнocттa. Бoлecти, кoитo дaвaт плoдoтвoрнa пoчвa зa рaзвитиe нa рeдицa нecъвършeнcтвa и пoрoци в пoлитичecкaтa ни cиcтeмa. Кaлинкaтa e eдин oт тeзи пoрoци – дaлeч нe нaй-ужacявaщият, нo oпрeдeлeнo eдин oт нaй-eмблeмaтичнитe прeз пocлeднитe гoдини. Крaткaтa пaмeт и бeзкритичнoтo пoвeдeниe нa oбщecтвoтo дaвa път нa хoрa, кoитo къдe c дoбри oрaтoрcки умeния, къдe c прaвилнoтo cи пoзициoнирaнe в oпрeдeлeн мoмeнт, къдe c други cпeцифични физиoлoгични дaдeнocти дa ocъщecтвявaт дoбрe плaтeнo oт cъщoтo тoвa oбщecтвo, бурнo кaриeрнo рaзвитиe. Явлeниeтo кaлинкa e eднa cвoeoбрaзнa кулминaция oт рaзлoжeнaтa oбрaзoвaтeлнa cиcтeмa, нaрacнaлoтo чувcтвo зa бeзнaкaзaнocт нa пoлитичecкия eлит и рaзбирa ce cпeцификитe нa пoлитичecкaтa ни културa.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.