От неделя започва масовата ваксинация срещу COVID-19 в три пункта в Хасково

Хасково

От неделя започва масовата ваксинация срещу COVID-19 в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция.

Всеки, който желае, може да бъде имунизиран в един от трите пункта в областния град. Ваксинацията ще се извършва от 9 до 12 часа в сградата на РЗИ до кметството, в МБАЛ – Хасково и МБАЛ – Хигия.

На желаещите ще бъде поставена ваксината на AstraZeneca. Трябва да има поне 10 желаещи за имунизация, за да бъде отворен един флакон от ваксината, който съдържа толкова дози, уточниха от здравната инспекция. За по-добра организация, желаещите да се ваксинират, могат да се обадят на горещия телефон на РЗИ – Хасково – 038/ 585 145 и 0879 298 883.

И личните лекари могат да започнат да ваксинират пациентите си, уточниха от РЗИ. Организацията там обаче все още е под въпрос, според самите лекари, които не са наясно как точно ще се случва снабдяването с ваксини.

Досега в Хасковска област са поставени 2 021 дози ваксина, като 590 души са получили и втора доза.

Ваксини

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.