Хасково

Хасковлии извиха опашки за ваксинация срещу COVID-19 пред РЗИ

Десетки хасковлии от сутринта се редят на опашки за ваксинация срещу COVID-19 пред имунизационния кабинет на РЗИ до сградата на кметството.

Някои от хората не знаеха с коя ваксина ще бъдат имунизирани. Сред тях беше Владимир Тодоров, който каза, че всички ваксини са изпитани и няма притеснения. Той изчакваше и семейството си да дойде за първа доза от ваксината на AstraZeneca. Според хората това е отговорното поведение, с което може да се пребори пандемията и да се върнем към нормания си живот без страх от заразяване и тежко боледуване. Днес кабинетът в РЗИ ще работи докато има чакащи хора.

Лични лекари от областта тази сутрин взимаха от РЗИ дози от ваксината. Част от тях започват имунизацията на желаещите хора от пациентските си листи от понеделник, други – от вторник. Д-р Славка Георгиева от Харманли каза пред Haskovo.info, че в пациентската си листа има около 2 700 души, като с неосигурените са 3 200. 110 вече са заявили желание да бъдат ваксинирани. Имунизацията им ще започне от понеделник, като ще се извършва всеки ден след работно време.

Ваксини

Ваксинация в Хасково се извършва и в имунизационни кабинети в МБАЛ – Хасково и МБАЛ – Хигия. Там има по-малко чакащи пред кабинетите. Хората заявиха, че са избрали болниците за имунизация, за да не се редят на голямата опашка пред РЗИ. В МБАЛ – Хигия например за близо 1 час бяха поставили 23 дози от ваксината на AstraZeneca, като продължава да има желаещи за имунизацията.

Малко по-късно от областния оперативен щаб съобщиха, че за 3 часа 101 души са поискали да бъдат имунизирани в Хасково. 51 от тях са се ваксинирали в РЗИ, 30 са получили първа доза в МБАЛ – Хигия, а в МБАЛ – Хасково – 20. Имунизационните кабинети остават отворени, докато има желаещи.

Всички желащи могат да се ваксинират през седмицата при личните лекари или във временните имунизационни пунктове в Хасковска област: РЗИ – Хасково, МБАЛ – Хасково, МБАЛ – Хигия, „Медицински център Диамедикъл – 2013“ в Димитровград, МБАЛ – Харманли, „Медицински център I“ в Свиленград и в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Любимец.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  1. Само заблудените и тези с промити от медиите мозъци ще се ваксинират с ваксините. Но животът си е ваш и ако получите усложнения или умрете от ваксината, тогава говорете колко е изпитана и й вярвате.

    1. И милионите хора по света, които се ваксинират са заблудени. И милиардите, които са оцелели през годините благодарение на ваксини са заблудени. Живейте си вашия жалък живот и не мислете за прогреса и науката, които осигуряват съществуването на човешкия род!

  2. Ей анонимен трол задължителните ваксини са изпитани поне 7-10 Години и се ползват от поне 30-40 години, а тази е създадена за 6 месеца и вие сте опитните зайчета и друго – онези ваксини са за цял живот, а тези за година, толкова сте прости и промити, че няма повече накъде

    1. Такива нещастни помияри бродят сред нас, че не е истина!!!! Само те и тяхното менние е важно, а са толкова тъпи, че чак вдлъбнати! Ама така обичат да изразяват „мнение“ и да пишат „компетентно“ по всяка тема…. Ти нямаш мнение дебил! Дори не можеш да мислиш! Хрупай си зелето и си живей живота. Той е толкова безсмислен като теб самия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button